Prajitura cu morcovi si crema

76 Shares

Prajitura cu morcovi si crema se prepara foarte rapid si este foarte gustoasa. Morcovii rasi confera blatului o textura frageda si umeda, iar crema cu aroma de portocala, completeaza perfect acest desert minunat.

Prajitura cu morcovi si crema

Ingrediente Prajitura cu morcovi si crema :

Blat:

  • 2 cani faina
  • 5 morcovi
  • 1 cana ulei
  • 5 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 1 cana zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta portocala/lichior portocala
  • 225 grame unt la temperatura camerei
  • Zahar pudra pentru  ornat

Preparare Prajitura cu morcovi si crema :

  • Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati faina mixata cu praful de copt, si uleiul.
  • Morcovii se curata de coaja, se spala, se usuca cu un prosope hartie, se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, se adauga in aluat.
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23x33cm.
  • Turnati compozitia obtinuta anterior, nivelati-o, dati-o in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 45 minute sau verificati cu scobitoarea.

Crema:

  • Mixati zaharul pudra cu untul pana obtineti o crema omogena.
  • Incorporati apoi esenta de portocala si zaharul vanilat.
  • Dupa ce scoateti blatul copt din cuptor, lasati-l sa se raceasca complet, apoi taiati-l pe jumatate, pe orizontala.
  • Intre cele doua blaturi se intinde crema.
  • Prajitura cu morcovi si crema se decoreaza cu zahar pudra si morcovi rasi.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.