Prajitura cu morcovi si crema
Prajitura cu morcovi si crema se prepara foarte rapid si este foarte gustoasa. Morcovii rasi confera blatului o textura frageda si umeda, iar crema cu aroma de portocala, completeaza perfect acest desert minunat.
Ingrediente Prajitura cu morcovi si crema :
Blat:
- 2 cani faina
- 5 morcovi
- 1 cana ulei
- 5 oua
- 1 1/2 cana zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
Crema:
- 1 cana zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura esenta portocala/lichior portocala
- 225 grame unt la temperatura camerei
- Zahar pudra pentru ornat
Preparare Prajitura cu morcovi si crema :
- Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati faina mixata cu praful de copt, si uleiul.
- Morcovii se curata de coaja, se spala, se usuca cu un prosope hartie, se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, se adauga in aluat.
- Mixati ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 23x33cm.
- Turnati compozitia obtinuta anterior, nivelati-o, dati-o in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 45 minute sau verificati cu scobitoarea.
Crema:
- Mixati zaharul pudra cu untul pana obtineti o crema omogena.
- Incorporati apoi esenta de portocala si zaharul vanilat.
- Dupa ce scoateti blatul copt din cuptor, lasati-l sa se raceasca complet, apoi taiati-l pe jumatate, pe orizontala.
- Intre cele doua blaturi se intinde crema.
- Prajitura cu morcovi si crema se decoreaza cu zahar pudra si morcovi rasi.