Prajitura cu jeleu si frisca

Un desert rapid, aspectuos, si bineinteles gustos este Prajitura cu jeleu si frisca. Puteti folosi orice tip de suc doriti la prepararea jeleului, in functie de preferinte.

Prajitura cu jeleu si frisca

Ingrediente Prajitura cu jeleu si frisca:

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de frisca:

  • 1 litru smantana pentru frisca
  • 4 lingurite gelatina
  • 5 linguri zahar pudra

Jeleu:

  • 1 plic Vege Gel dr. Oetker
  • 400 ml suc mere verzi (puteti folosi orice suc doriti)

Decor:

  • 1 lingurita seminte de susan

Preparare Prajitura cu jeleu si frisca:

Jeleu mere

  • Puneti sucul intr-o cratita impreuna cu continutul plicului Vege gel de la dr. Oetker.
  • Amestecati cu telul pana se dizolva.
  • Incalziti compozitia la foc mediu pana incepe sa fiarba.
  • Se toarna apoi intr-o tava mica dreptunghiulara si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei in jur de 2 ore sau se da la frigider maxim o ora.
  • Dupa ce s-a inchegat se taie in bucatele.

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtineti o crema omogena.
  • Se incorporeaza apoi faina cernuta, mixata cu praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×20, in care ati pus in prealabil hartie de copt.
  • Se da in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 25-30 minute.

Crema de frisca:

  • Gelatina se inmoaie in 1/2 cana apa rece timp de 15 minute, apoi se dizolva pe bain-marie (nu trebuie sa fiarba).
  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana cand se intareste usor.
  • Turnati apoi gelatina dizolvata, in fir subtire, dupa ce s-a racit, amestecati usor cu ajutorul unei spatule.
  • Adaugati in compozitie si jeleul de mere taiat in bucatele.
  • Intindeti compozitia de frisca-jeleu peste blatul copt, dupa ce acesta s-a racit complet, nivelati.
  • Semintele de susan se prajesc usor intr-o tigaie, pana se rumenesc usor, se lasa sa se raceasca, apoi se presara peste crema de frisca-jeleu.
  • Dati Prajitura cu jeleu si frisca la frigider cel putin 3 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.