Cheesecake cu ciocolata si Amaretto

19 Shares

O prajitura complexa cu un gust fabulos este deliciosul Cheesecake cu ciocolata si Amaretto. Gustul nemaipomenit de ciocolata combinata cu branza si Amaretto, fac din aceasta prajitura un desert perfect pentru ocazii speciale. Atentie, insa la cat mancati, fiecare bucatica din acest deliciu, are o cantitate abundenta de ciocolata !

Cheesecake cu ciocolata si Amaretto

Ingrediente Cheesecake cu ciocolata si Amaretto:

Blaturi:

  • 3 cani faina
  • 1/2 cana cacao
  • 2/3 cana zahar pudra
  • 200 grame unt
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 2 oua
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurite praf de copt

Umplutura de branza:

  • 1 kg branza de vaci
  • 200 grame ciocolata neagra
  • 2/3 cana zahar
  • 200 grame unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 3 oua intregi
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1/2 cana cacao
  • 2 linguri cafea macinata/ness
  • 150 ml lichior Amaretto

Glazura:

  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 3 linguri cacao
  • 60 grame unt
  • 1 lingurita gelatina

Preparare Cheesecake cu Amaretto:

Blaturi:

  • Topiti ciocolata pe bain-marie.
  • Intr-un castron cerneti faina impreuna cu cacaua, adaugati praful de copt si untul taiat in bucati.
  • Framantati ingredientele, apoi faceti o adancitura in compozitia formata, si incorporati ouale, mierea si ciocolata topita (poate fi calda, dar nu fierbinte).
  • Framantati iar aluatul, pana devine omogen, apoi impartitit-l in trei parti egale, pe care le lasati minim o jumatate de ora la frigider.
  • Intindeti foile si coaceti-le pe rand intr-o tava de 25×35 cm, timp de 15 minute, fiecare, in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius.
  • Se lasa cele trei blaturi sa se raceasca complet inainte de a le umple.

Umplutura de branza:

  • Branza de vaci se mixeaza intr-o cratita pentru a deveni cremoasa.
  • Se adauga untul, ciocolata rupta in bucatele, cacaua, cafeaua, zaharul, zaharul vanilat, amestecati ingredientele.
  • Se pune cratita la foc mic, se adauga ouale intregi si galbenusurile (amestecate in prealabil), se amesteca pana cand incepe sa fiarba.
  • Praful de budinca se mixeaza cu lichiorul Amaretto, apoi se toarna peste amestecul de branza din cratita de pe foc.
  • Se mixeaza pana la omogenizare, apoi se ia cratita de pe foc.
  • Se lasa sa se raceasca.

Asamblare Cheesecake cu ciocolata si Amaretto:

  • Asezati unul din blaturile de ciocolata pe un platou.
  • Intindeti peste acesta jumatate din umplutura de branza obtinuta.
  • Repetati straturile inca o data (blat de ciocolata – umplutura de branza).
  • Peste ultimul strat de branza se aseaza ultimul blat de ciocolata.
  • Se acopera cheesecake-ul cu o folie si se lasa la frigider cateva ore pentru ca blaturile cu miere sa se fragezeasca de la umplutura de branza.
  • Dupa ce stat la rece, se toarna deasupra glazura si se decoreaza cu fulgii de migdale, cocos sau ciocolata rasa, in functie de preferinte.
  • Se lasa in continuare la frigider (cu cat sta mai mult, cu atat va fi mai fraged si mai savuros).

Glazura:

  • Gelatina se pune in 1/4 cana apa calda timp de 10 minute.
  • Se mixeaza din cand in cand pentru a se dizolva.
  • Restul ingredientelor de glazura se pun intr-o craticioara la foc mic.
  • Dupa ce fierb, si ingredientele sunt topite, se ia de pe foc si se adauga gelatina dizolvata.
  • Se mixeaza bine, se lasa sa se raceasca pentru a se intari.
  • Glazura ingrosata se toarna peste ultimul blat al prajiturii, dupa ce aceasta a stat cateva ore la frigider si s-a inmuiat.
  • Cheesecake-ul cu ciocolata si Amaretto se decoreaza cu fulgi de migdale, cocos sau ciocolata rasa.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.