Sos pentru spaghete cu carne tocata si ciuperci

Spaghetele fara sos parca nu sunt spaghete ! Desigur, le putem gati foarte rapid adaugand doar cascaval sau parmezan ras deasupra acestora, insa daca vrem o cina consistenta si nemaipomenit de savuroasa trebuie sa preparam un sos din carne tocata si ciuperci. Vezi reteta mai jos:

Sos pentru spaghete cu carne tocata si ciuperci

Ingrediente sos pentru spaghete cu carne tocata si ciuperci:

  • 700 grame carne tocata de vita
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 150 grame pasta de tomate
  • 700 grame rosii in bulion
  • 400 ml suc de rosii
  • 200 grame ciuperci feliate
  • 30 grame unt
  • Sare
  • Piper
  • Parmezan ras

Preparare sos pentru spaghete cu carne tocata si ciuperci:

  • Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti carnea tocata de vita impreuna cu frunzele de dafin, ceapa, usturoiul, oregano, busuiocul, sarea, piperul.
  • Adaugati pasta de tomate, rosiile in bulion si sosul de rosii.
  • Amestecati usor ingredientele si lasati-le sa fiarba la foc mic 1 – 1 1/2 ora, amestecandu-le din cand in cand.
  • Intre timp caliti ciupercile in unt timp de 3-5 minute.
  • Cand turnati sosul peste spaghete adaugati deasupra ciupercile calite si parmezanul ras.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.