Prajitura cu blat de cacao crema de gris si piersici

44 Shares

Prajitura cu blat de cacao crema de gris si piersici este un desert savuros de vara. Aroma fructelor combinate cu blatul umed de cacao si crema delicata de gris, alcatuiesc o prajitura formidabila.

Prajitura cu blat de cacao crema de gris si piersici

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao crema de gris si piersici:

Blat de cacao:

  • 100 g unt
  • 3/4 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt

Crema cu gris:

  • 650 ml lapte
  • 85 g gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 4 piersici/nectarine

Topping:

  • 50 g ciocolata neagra
  • 2-3 linguri lapte

Preparare Prajitura cu blat de cacao crema de gris si piersici:

Blat cu cacao:

  • Untul, zaharul, cacaua si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se lasa pana cand se topesc ingredientele si obtineti o compozitie omogena.
  • Se lasa sa se raceasca complet.
  • In compozitia racita se adauga ouale pe rand, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
  • Se amesteca pana la omgenizare.
  • Turnati 1/2 din compozitia obtinuta intr-o tava de 22×28 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincazit la 180 grade celsius timp de 20 minute.

Intre timp, preparati crema de gris:

  • Puneti laptele impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si grisul intr-o craticioara la foc mic.
  • Amestecati continuu pana cand compozitia se ingroasa.
  • Dupa ce 1/2 din compozitia de cacao a stat la cuptor cele 20 minute, se toarna peste acesta crema de gris obtinuta.
  • Piersicile se spala, se sterg bine de apa, se taie in feliute si se aseaza uniform peste crema de gris.
  • Peste acestea se toarna restul compozitie de blat cu cacao.
  • Se da tava din nou la cuptor pentru inca 30 minute.

Topping:

  • Ciocolata neagra se rupe in bucatele, se pune pe bain-marie la foc mic impreuna cu laptele.
  • Dupa ce ciocolata se topeste si se omogenizeaza cu laptele, se toarna uniform pe intreaga suprafata a prajiturii.
  • Prajitura cu blat de cacao crema de gris si piersici se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.