Pesto din busuioc

Pesto provine din regiunea italiana Liguria si este al doilea sos popular pentru paste dupa cel preparat din tomate. Numele de pesto vine de la  verbul italian “pestare” care se traduce prin “a zdrobi”, pentru ca pesto-ul original din Liguria trebuie preparat prin zdrobirea ingredientelor folosind un mojar de portelan si un pisalog din lemn. Mai jos va propun o reteta de Pesto din busuioc preparat rapid la blender, foarte gustos.

pesto din busuioc

Ingrediente pesto din busuioc:

  • 150 grame frunze de busuioc
  • 2-3 catei de usturoi
  • 30 grame seminte de pin
  • 60 grame parmezan ras
  • 30 ml suc de lamaie
  • 30 m ulei de masline

Preparare pesto din busuioc:

  • Puneti frunzele de busuioc, usturoiul, semintele de pin, parmezanul ras intr-un blender.
  • Mixati pana obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati uleiul si sucul de lamaie.
  • Mixati inca 10 secunde.
  • Pesto din busuioc se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis cu capac maxim 2-3 zile.
  • Se serveste alaturi de paste, orez, carne de pui, etc.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.