Galusti cu prune din aluat de gris

Delicioasele Galusti cu prune din aluat de gris sunt foarte pufoase si moi. In plus se prepara foarte usor si sunt pe placul tuturor.

Galusti cu prune din aluat de gris

Ingrediente Galusti cu prune din aluat de gris:

  • 150 ml apa
  • 250 grame margarina
  • 200 grame gris
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • prune
  • zahar
  • pesmet

Preparare Galusti cu prune din aluat de gris:

  • Puneti apa la fiert impreuna cu margarina intr-o cratita antiaderenta.
  • Dupa ce margarina s-a topit, adaugati grisul treptat, mixati pana cand compozitia obtinuta se desprinde de craticioara.
  • Lasati compozitia sa se raceasca complet, apoi adaugati ouale si faina.
  • Mixati bine ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Spalati prunele, stergeti-le bine de apa si scoateti-le samburii.
  • Formati galustele (dati-va pe maini cu putina faina), apoi fierbeti-le in apa cu sare timp de 15-20 minute.
  • Dupa ce s-au fiert, lasati-le pe o strecuratoare cateva minute, apoi dati-le prin pesmet si zahar.
  • Puteti sa-i dati si prin scortisoara ori fulgi de cocos, ori puteti sa-i garnisiti cu smantana.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.