Chiftele din conopida
Servite la pranz sau la cina, delicioasele Chiftele din conopida, sunt foarte usor de preparat, au putine calorii, si au in plus avantajul ca se pot servi ca atare, dar si ca garnitura alaturi de orice tip de friptura.
Ingrediente Chiftele din conopida:
- 1/2 conopida marime medie taoata in buchetele
- 2-3 felii paine veche
- 2/3 cana lapte
- 1 ou batut
- 1 legatura marar proaspat tocat
- Sare
- Piper
- Pesmet
- Ulei pentru prajit
Preparare Chiftele din conopida:
- Spalati buchetelele de conopida, fierbeti-le in apa cu sare pana cand se inmoaie.
- Puneti feliile de paine sa se inmoaie in lapte.
- Buchetelele de conopida fiarta se scurg bine de apa, se toaca marunt cu cutitul, se pun intr-un castron.
- Peste acestea de adauga oul batut, painea inmuiata in lapte (o scurgeti de lapte), mararul tocat, sarea, piperul.
- Framantati compozitia obtinuta pana cand obtineti un mix omogen.
- Formati chiftelele din conopida, dati-le prin pesmet, apoi prajiti-le pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins, pana cand se rumenesc.
- Chiftelele din conopida se servesc calde.
Please follow and like us: