Tort cu visine si mascarpone

17 Shares

Savurosul Tort cu visine si mascarpone este un desert fabulos. Crema de frisca si mascapone, impreuna cu visinile si decorul din ciocolata alcatuiesc o prajitura excelenta.

tort visine mascarpone 1

Ingrediente Tort cu visine si mascarpone:

Blaturi:

  • 4 galbenusuri
  • 3 cani faina
  • 250 grame margarina
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 2 lingurite praf de copt

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar

Crema de frisca si mascarpone:

  • 250 ml smantana pentru frisca rece
  • 250 grame mascarpone rece
  • 3 linguri zahar pudra

 

  • 2 cani visine fara samburi

Preparare Tort cu visine si mascarpone:

Atentie !

  • Tortul are doua blaturi, fiecare fiind format din blat propriu-zis (aluat), strat de visine, bezea.
  • Blatul de jos va fi in aceasta ordine: blat-visine-bezea, iar blatul de sus, va fi in ordine inversa: bezea-visine-blat, intre cele doua fiind crema de frisca si mascarpone.

Blaturi:

  • Mixati galbenusurile cu margarina.
  • Adaugati zaharul, faina mixata cu praful de copt.
  • Framanati cu mainile aluatul obtinut, apoi lasati-l la frigider 30 minute.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, diametrul 26 cm).
  • Impartiti aluatul in doua parti egale, dupa ce a stat la frigider.
  • Intindeti o foaie din unul din aluaturi, sub forma si dimensiunea tavii de copt.
  • Intepati foaia cu o furculita din loc in loc.
  • Asezati peste aceasta jumatate din visine.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 minute.
  • Intre timp bateti 2 albusuri cu 3 linguri zahar, pana cand albusurile se intaresc.
  • Albusele batute cu zaharul se toarna si se intind cat mai uniform peste foaia ce s-a copt.
  • Dati tava in cuptor pentru inca 10 minute, pana cand va fi rumenita si bezeaua.
  • Repetati procedeul pentru cea de-a doua foaie de aluat (se coace intr-o alta tava cu aceeasi dimensiuni, sau in aceeasi tava).
  • Dupa ce sunt gata ambele blaturi cu visine si bezea, se prepara crema:

 

  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra, pana cand aceasta se intareste, apoi adaugati mascarponele.
  • Se mixeaza pana se obtine o crema omogena.

Cel mai greu pas la prepararea acestui delicios tort este asamblarea tortului, deoarece va trebui sa rasturnam unul din blaturi.

Asamblare Tort cu visine si mascarpone:

  • La unul din blaturi se scoate inelul detasabil, si se indeparteaza hartia de copt, asezandu-se cu grija pe un platou de prajituri, cel de-al doilea blat va ramane insa in tava.
  • Peste acest blat cu visine si bezea, asezat pe platou, se intinde crema de frisca si mascarpone, obtinuta anterior (se opresc 3-4 linguri pentru decorare).
  • Rasturnati apoi usor peste crema intinsa, (intoarceti tava invers) cel de-al doilea blat cu visine si bezea copt, avand grija sa nu se rupa, acesta fiind fragil datorita bezelei.
  • Se indeparateaza apoi usor inelul detasabil, fundul tavii si hartia de copt.
  • Se aranjeaza usor blaturile intre crema de frisca si mascarpone, pentru a se potrivi cat mai bine.
  • Blatul de sus se va decora cu cele 3-4 linguri de crema de frisca si mascarpone ramase.
  • Garnisiti cu ciocolata rasa sau ciocolata topita.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.