Somon la cuptor in sos Dijon
O cina rapida, consistenta, si nu in ultimul rand foarte gustoasa o obtineti preparand savurosul Somon la cuptor in sos Dijon. Se poate servi ca atare langa o salata simpla, sau alaturi de o garnitura de cartofi.
Ingrediente Somon la cuptor in sos Dijon:
- 700 grame somon file
- 4-5 lingurite mustar Dijon
- 5-6 linguri sirop de artar sau miere de consistenta mai subtire
- Sare
- Piper
- Ceapa verde tocata marunt pentru garnisire
Preparare Somon la cuptor in sos Dijon:
- Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Uscati fileul de somon cu un prosop de bucatarie.
- Acoperiti o tava de cuptor cu hartie de copt.
- Asezati somonul pe hartia de copt.
- Intr-un castron amestecati mustarul impreuna cu siropul de artar/mierea, sarea si piperul.
- Mixati pana cand obtineti un sos omogen.
- Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungeti somonul cu sosul de mustar obtinut anterior, avand grija sa mai opriti putin din acesta.
- Dati somonul in cuptorul incins timp de 10 minute.
- Scoateti-l din cuptor si ungeti-l cu sosul de mustar ramas.
- Dati-l somonul din nou in cuptorul incins timp de 5-6 minute sau pana cand acesta este facut.
- Dupa ce scoateti somonul in sos Dijon din cuptor, garnisiti-l cu ceapa verde tocata marunt.
- Serviti-l imediat.