Somon la cuptor in sos Dijon

O cina rapida, consistenta, si nu in ultimul rand foarte gustoasa o obtineti preparand savurosul Somon la cuptor in sos Dijon. Se poate servi ca atare langa o salata simpla, sau alaturi de o garnitura de cartofi.

Somon la cuptor in sos Dijon

Ingrediente Somon la cuptor in sos Dijon:

  • 700 grame somon file
  • 4-5 lingurite mustar Dijon
  • 5-6 linguri  sirop de artar sau miere de consistenta mai subtire
  • Sare
  • Piper
  • Ceapa verde tocata marunt pentru garnisire

Preparare Somon la cuptor in sos Dijon:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Uscati fileul de somon cu un prosop de bucatarie.
  • Acoperiti o tava de cuptor cu hartie de copt.
  • Asezati somonul pe hartia de copt.
  • Intr-un castron amestecati mustarul impreuna cu siropul de artar/mierea, sarea si piperul.
  • Mixati pana cand obtineti un sos omogen.
  • Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungeti somonul cu sosul de mustar obtinut anterior, avand grija sa mai opriti putin din acesta.
  • Dati somonul in cuptorul incins timp de 10 minute.
  • Scoateti-l din cuptor si ungeti-l  cu sosul de mustar ramas.
  • Dati-l somonul din nou in cuptorul incins timp de 5-6 minute sau pana cand acesta este facut.
  • Dupa ce scoateti somonul in sos Dijon din cuptor, garnisiti-l cu ceapa verde tocata marunt.
  • Serviti-l imediat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.