Pui cu sos la cuptor

Reteta “Pui cu sos la cuptor” imi place foarte mult pentru ca se prepara usor. Sosul compus din ketchup, suc de lamaie si sos Worcestershire ii confera carnii de pui o savuare deosebita.

pui cu sos la cuptor

Ingrediente pui cu sos la cuptor:

  • 1 pui intreg taiat in bucati
  • 60 ml ulei
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 1 tulpina de  telina taiata cubulete
  • 1 cana ketchup
  • 1 cana  apa
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • Sare

Preparare pui cu sos la cuptor:

  • Caliti bucatile de pui in uleiul incins intr-o tigaie antiaderenta pana se rumenesc usor, apoi scoateti-le din tigaie si  puneti-le intr-o farfurie.
  • In aceeasi tigaie caliti ceapa si telina pana se rumenesc usor.
  • Adaugati restul ingredientelor (ketchup, apa, sucul de lamaie, sosul Worcestershire) si lasati-le sa fiarba la foc mic 5 minute.
  • Asezati bucatile de pui intr-o tava Jena si turnati peste acestea sosul obtinut anterior.
  • Dati puiul cu sos in cuptorul incins timp de o ora.
  • La jumatatea timpului intoarceti bucatile de pui avand grija sa le acoperiti cu sos.
  • Puiul cu sos la cuptor se poate servi alaturi de orez jasmine sau basmati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.