Prajitura cu visine si ciocolata

88 Shares

Prajitura cu visine si ciocolata este o prajitura delicioasa de casa, pe care o putem prepara atunci cand avem musafiri.
Aroma amaruie a ciocolatei se completeaza perfect cu cea dulce-acrisoara a visinelor, iar blatul pufos combinat cu budinca si glazura de ciocolata, alcatuiesc un desert extraordinar de gustos.

Prajitura cu visine si ciocolata

Ingrediente Prajitura cu visine si ciocolata:

Blat:

  • 3 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 2 plicuri budinca de ciocolata Dr. Oetker
  • 800 ml  lapte
  • 7 linguri zahar
  • 100 grame ciocolata neagra rasa
  • 500 grame visine proaspete sau din compot fara samburi (scurgeti cat mai bine de zeama fie ca sunt proaspate sau din compot)

Glazura:

  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 grame ciocolata neagra

Preparare Prajitura cu visine si ciocolata:

Crema:

  • Pregatiti cele doua plicuri de budinca de ciocolata de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu cele 7 linguri de zahar si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se lasa sa se raceasca putin (se va folosi calduta).

Blatul:

  • Mixati 3 galbenusuri cu zaharul, uleiul, laptele, faina, cacaua.
  • Cele 3 albuse se bat separat pana se intaresc, apoi se incorporeaza in compozitia obtinuta anterior.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Turnati in aceasta jumatate din compozitia de blat obtinuta.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 10 minute sau pana se rumeneste usor.
  • Scoateti apoi tava si aranjati pe toata suprafata visinile fara samburi scurse de zeama.
  • Deasupra acestora radeti 100 grame ciocolata.
  • Peste ciocolata rasa intindeti budinca de ciocolata calduta.
  • Peste budinca turnati restul compozitiei de blat.
  • Dati prajitura din nou la cuptor si lasati-o pana cand este coapta.
  • Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

  • Puneti la foc mic intr-o craticioara smantana pentru frisca impreuna cu ciocolata rupta in bucatele.
  • Se mixeaza pana cand ciocolata e topita si se obtine o compozitie omogena.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se toarna peste prajitura rece.
  • Prajitura cu visine si ciocolata se da la frigider minim 8 ore inainte de a o consuma.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.