Prajitura cu ciocolata alba si neagra

Pentru ca ciocolata este un dulce preferat de toata lumea, am vrut s-o folosesc si ca ingredient intr-un desert delicios. In prajitura cu ciocolata alba si neagra am combinat trei tipuri de ciocolata, si iata ce a iesit:

Prajitura cu ciocolata alba si neagra

Ingrediente Prajitura cu ciocolata alba si neagra:

Blat:

  • 1/2 cana faina
  • 1/4 cana pudra de cacao
  • 120 grame unt taiat in 8 parti
  • 180 grame ciocolata dark rupta in bucati
  • 2 linguri cafea
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 180 grame ciocolata cu lapte rupta in bucati
  • 1 cana nuci taiate in bucati

Glazura:

  • 180 grame ciocolata laba rupta in bucati
  • 1/3 cana smantana pentru frisca

Preparare Prajitura cu ciocolata alba si neagra:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Puneti o hartie de copt intr-o tava patrata de copt, apoi ungeti-o cu putin unt.
  • Intr-un castron mixati faina impreuna cu cacaua.
  • Puneti intr-o cratita pe bain-marie untul taiat in bucati, ciocolata dark rupta in bucati si cafeaua.
  • Mixati pana cand ingredientele se topesc si obtineti o crema omogena (nu o lasati sa fiarba !).
  • Luati crema de pe foc.
  • Incorporati zaharul in mixul de ciocolata, apoi adaugati ouale pe rand, si esenta de vanilie.
  • Incoporati apoi mixul de faina+cacao, iar in final adaugati si bucatile de ciocolata cu lapte si nucile.
  • Mixati bine ingredientele apoi turnati aluatul obtinut in tava de copt pregatita anterior.
  • Dati blatul prajiturii in cuptorul incins timp de 35 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce o scoateti din cuptor lasati blatul sa se raceasca cel putin 30 de minute, apoi scoateti folia de hartie si lasati blatul sa se raceasca complet.

Glazura de ciocolata alba:

  • Puneti bucatile de ciocolata alba intr-o craticioara antiaderenta.
  • Puneti smantana pentru frisca sa fiarba la foc mic cateva secunde, apoi turnati-o in craticioara antiaderenta in care ati pus bucatile de ciocolata alba.
  • Asteptati 30 de secunde, apoi cu ajutorul unei spatule mixati cele doua ingredientele pana cand ciocolata s-a topit si ati obtinut o glazura omogena.
  • Turnati usor glazura de ciocolata alba pentru blatul racit complet, apoi cu ajutorul unei spatule intindeti-o pe toata suprafata acestuia.
  • Dati prajitura cu ciocolata alba si neagrala frigider cel putin o ora pentru a se intari glazura, apoi scoateti-o si taiati-o in patrate.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.