Chec cu zmeura si fulgi de migdale

Deliciosul Chec cu zmeura si fulgi de migdale este un desert umed, usor de facut, ce se termina foarte rapid. De aceea puteti dubla cantitatile pentru prepararea lui, si puteti folosi 2 forme de chec pentru coacerea acestuia.

Chec cu zmeura si fulgi de migdale

Ingrediente Chec cu zmeura si fulgi de migdale:

  • 150 grame margarina
  • 3 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 grame iaurt grecesc
  • 2 linguri smantana
  • 1 1/2 cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • 1/3 cana fulgi de migdale
  • 1 cana zmeura
  • Zahar pudra

Preparare Chec cu zmeura si fulgi de migdale:

  • Puneti margarina intr-o cratita si lasati-o la foc mic sa se topeasca.
  • Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pana se intaresc.
  • Incorporati apoi galbenusurile unul cate unul, pana se omogenizeaza.
  • Turnati apoi in compozitie margarina topita, dupa ce s-a racit.
  • Incoporati apoi iaurtul, zaharul vanilat si smantana.
  • In final adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Amestecati ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Ungeti cu unt si presarati putina faina intr-o forma mare de chec.
  • Turnati in aceasta 2/3 din compozitia obtinuta anterior.
  • Restul (1/3) de compozitie se amesteca cu cacaua, pana se omogenizeaza.
  • Turnati compozitia cu cacao peste cea alba din tava, mixati usor cu o furculita.
  • Incorporati usor si zmeura cu ajutorul unei furculite in compozitia de chec din tava.
  • Deasupra presarati fulgii de migdale.
  • Dati checul cu zmeura in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius timp de aproximativ 45 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati checul sa se raceasca complet, apoi decorati-l cu zahar pudra si taiati-l in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.