Salata orientala de post

Salata orientala este una din cele mai populare retete pentru ca la prepararea ei se folosesc ingrediente simple, pe care de cele mai multe ori le avem la indemana: cartofi, ceapa, masline.
Salata orientala de post pe care v-o propun astazi este un pic diferita de clasica salata orientala, deoarece cartofii i-am prajit, iar la prepararea ei am folosit si boabe de porumb, pe care de asemenea le-am sotat alaturi de masline. Sper sa va placa, si bineinteles adaugati oua fierte (chiar si putina branza rasa), daca nu tineti post.

Salata orientala de post

Ingrediente Salata orientala de post:

  • 4 cartofi marime medie
  • 2 linguri boabe de porumb din conserva
  • 4 fire ceapa verde tocate marunt
  • 5-6 masline feliate
  • 1/2 lingurita cimbru uscat sau o frunzulite de cimbru proaspat
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Sare
  • Piper
  • Ulei pentru prajit

Preparare Salata orientala de post:

  • Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in cubulete.
  • Uleiul se incinge intr-o tigaie inalta si se prajesc in acesta cubuletele de cartofi pe toate partile pana cand acestea se inmoaie, amestecanti din cand in cand.
  • Adaugati apoi maslinele feliate si boabele de porumb, sotati-le 3-4 minute.
  • Condimentati cu sare, piper si cimbru, apoi turnati continutul tigaii intr-un castron.
  • Adaugati ceapa verde tocata marunt si sucul de lamaie.
  • Amestecati usor ingredientele si serviti Salata orientala de post calda sau rece.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.