Prajitura cu unt de arahide

Pentru ca nu-mi place sa mananc untul de arahide pe paine, precum americanii, prefer sa-l folosesc la diverse dulciuri deoarece incorporat in acestea le confera un gust aparte. Prajitura cu unt de arahide are  o glazura grozav de gustoasa, asa ca merita s-o incercati !

prajitura cu unt de arahide

Ingrediente Prajitura cu unt de arahide:

Blatul:

  • 1 cana lapte
  • 1 ½ cana zahar
  • 1 cana faina
  • 200 grame unt sau margarina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 oua

Glazura cu unt de arahide:

  • 1 cana zahar pudra
  • 10 linguri unt de arahide
  • 60 grame unt
  • 1/4 lingurita esenta de vanilie
  • 1-2 linguri de frisca

Preparare Prajitura cu unt de arahide:

  • Puneti intr-o cratita la foc mediu untul/margarina, laptele, cacaua si zaharul.
  • Lasati-le sa dea un clocot, apoi luati cratita de pe foc si lasati compozitia sa se raceasca.
  • Dupa ce aceasta s-a racit incorporati galbenusurile pe rand, faina si praful de copt.
  • Bateti albusurile spuma si incorporati-le si pe acestea in compozitia prajiturii.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor.
  • Turnati compozitia obtinuta in tava de copt.
  • Dati prajitura in cuptorul incins la 180 grade celsius 35-45 de minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati prajitura sa se racesca inainte de a o glazura.

Preparare glazura:

  • Intr-un castron amestecati cu ajutorul mixerului zaharul pudra impreuna cu untul de arahide, untul si esenta de vanilie.
  • In final adaugati frisca, daca glazura este prea groasa, pentru a o mai subtia.
  • Intindeti glazura cu unt de arahide peste blatul racit, apoi taiati-o in patrate.
  • Deasupra puteti prasara putin zahar vanilat sau zahar pudra.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.