Prajitura cu fructe de vara

Profitati de bogatia fructelor din anotimpul cald si preparati savuroasa Prajitura cu fructe de vara. Aroma si culorile acestui desert fraged si gustos vor fi si pe placul celor mai mofturosi gurmanzi. Puteti folosi orice combinatie de fructe de sezon doriti (mure, zmeura, piersici, coacaze, etc.)

prajitura cu fructe de vara

Ingrediente Prajitura cu fructe de vara:

Blat:

  • 2 oua
  • 120 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 100 grame iaurt
  • 220 grame faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 80 ml ulei

Umplutura:

  • 200 grame cirese
  • 200 grame visine
  • 3 caise
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura gris

Preparare Prajitura cu fructe de vara:

  • Spalati fructele, scoateti samburii de la visine, cirese, caise.
  • Lasati-le sa se scurga bine de apa, iar caisele taiati-le in bucati mici.

Blatul:

  • Mixati ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Adaugati in compozitie laptele, iaurtul si uleiul, iar in final incorporati faina si praful de copt.
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Impartiti aluatul prajiturii in doua.
  • Turnati jumatate din aluat in tava de copt pregatita anterior.
  • Dati tava in cuptorul incins la 190 grade Celsius timp de 15-20 minute.
  • Stoarceti fructele usor cu mana, daca mai au zeama in ele, apoi amestecati-le intr-un castron cu zaharul si grisul.
  • Scoateti tava din cuptor si aranjati pe toata suprafata aluatului partial copt fructele pregatite anterior.
  • Turnati restul de aluat imediat peste fructele aranjate pe blatul semi-copt.
  • Dati prajitura din nou in cuptor inca 15-20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura cu fructe de vara sa se raceasca 30 minute, apoi decorati-o cu zahar pudra.
  • Dupa ce s-a racit complet, taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.