Prajitura cu blat de cacao crema de gris si afine

Prajitura cu blat de cacao crema de gris si afine este pufoasa, foarte aromata si bineinteles foarte gustoasa. Blaturile de cacao, crema de gris si unt, afinele si blatul de albusuri si nuci creeaza un desert perfect de vara.

Prajitura cu blat de cacao crema de gris si afine
Ingrediente Prajitura cu blat de cacao crema de gris si afine:

Blatul de cacao:

  • 5 galbenusuri
  • 2 albuse
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 250 grame unt
  • 7 linguri apa
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt

Crema de gris:

  • 3 cani lapte
  • 6 linguri gris
  • 3/4 cana zahar
  • 200 grame unt

Blatul de top cu albusuri:

  • 3 albusuri
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri nuci pisate
  • 1 cana afine

Preparare Prajitura cu blat de cacao crema de gris si afine:

Blatul de cacao:

  • Puneti untul impreuna cu apa si zaharul sa fiarba la foc mic intr-o cratita mare antiaderenta.
  • Luati apoi compozitia obtinuta de pe foc si lasati-o sa se raceasca.
  • Intr-un castron mixati faina cu praful de copt.
  • Dupa ce s-a racit mixul de cacao-un-apa-zahar, adaugati in acesta galbenusele si faina mixata cu praful de copt.
  • Separat, mixati albusele spuma, apoi incorporati-le si pe acesta in aluatul de cacao.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Turnati aluatul de cacao in acesta, nivelati-l si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius aproximativ 40 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce aluatul de cacao se raceste complet, se taie in doua pe latime (se vor obtineti doua blaturi de cacao).

Blatul cu albusuri si nuci pentru top-ul prajiturii:

  • Bateti albusele spuma impreuna cu zaharul.
  • Turnati spuma obtinuta intr-o tava de aceeasi dimensiuni cu cea pentru blatul de cacao, in care ati pus in prealabil hartie de copt.
  • Peste spuma de albuse se presara nucile pisate.
  • Se da in cuptorul preincalzit la 140 grade celsius timp de 20-25 minute.

Crema de gris:

  • Se pune laptele la fiert intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Cand acesta clocoteste se adauga grisul si se amesteca continuu pana cand obtineti o crema de consistenta unei budinci (daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de gris).
  • Dupa ce budinca de gris se raceste complet se amesteca cu zaharul si untul, apoi crema obtinuta se lasa la frigider cel putin o ora.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao crema de gris si afine:

  • Puneti primul blat de cacao pe fundul unui platou de prajituri.
  • Peste acesta intindeti jumatate din crema de gris obtinuta anterior (dupa ce a stat la frigider cel putin o ora).
  • Peste aceasta aranjati jumatate din afine.
  • Repetati inca o data straturie (blat de cacao – crema de gris – afine).
  • Peste ultimul stat de afine se aseaza blatul de albusuri si nuci.
  • Lasati prajitura la frigider cel putin 3-4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.