Top 5 orase bike friendly in Europa

0 Shares

Mersul pe bicicleta este cel mai ieftin mod de a calatorii intr-o localitate, drept urmare in unele tari acest mijloc de deplasare a devenit parte a unui nou stil de viata ce promoveaza traiul sanatos in orase mai putin aglomerate si poluate. Asa ca puteti sa optati pentru bicicleta in plimbarile voastre, mai ales daca va aflati intr-un oras bike-friendly. Iata topul celor 5 orase bike frindly in Europa:

1. Pozitia fruntasa este ocupata de Amsterdam, care are o populatie de aproximativ 800.000 de locuitori si 40% din traficul zilnic se realizeaza pe doua roti (se estimeza ca in Amsterdam exista peste 500.000 de biciclete). In Amsterdam se inchiriaza biciclete inca din secolul XIX, iar langa Gara Centrala se afla in prezent o parcare imensa pentru faimoasele vehiculele pe doua roti.

Top 5 orase bike friendly in Europa 3Top 5 orase bike friendly in Europa 2 2. Copenhaga ocupa pozitia a doua in acest clasament deoarece doar 36% din deplasarile zilnice sunt realizate cu bicicleta. Un studiu de specialitate arata ca locuitorii din Copenhaga parcurg pe bicicleta in jur de un milion de kilometri pe zi !

3. Barcelona se afla pe locul trei pentru ca are unul din cele mai bune sisteme de “bike-renting” din lume. Comunitatea biciclistilor de aici este puternica, in continua crestere si desfasoara activitati interesante.

4. Berlinul se afla pe locul patru cu aproximativ 400.000 de biciclisti care pedaleaza zilnic pentru a ajunge la birou. Autoritatile sunt interesate sa mareasca acest numar si investesc in infrastructura periodic, dar si in alte facilitati. De aceea au creat si un site cu rute posibile doar pentru biciclete, pentru a incuraja populatia sa renunte la masini in favoarea lor.

Top 5 orase bike friendly in Europa 1 5. Locuitorii Parisului au la dispozitie in jur de 44 kilometri de piste pentru biciclete. Aici autoritatile au implementat o reglementare ce permite bicilistilor sa treaca pe culoarea rosie a semaforului pentru a evita posibilele accidente cu automobilele in miscare. In prezent acest proiect se desfasoara doar intr-un district din nordul orasului, urmand a fi extins daca se dovedeste eficient.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.