Prajitura cu morcovi glazura de lamaie si fistic

Prajitura cu morcovi glazura de lamaie si fistic are un gust fantastic si se prepara foarte usor. Condimentele folosite, impreuna cu gemul de portocale sau smochine, vor da o aroma perfecta acestei prajituri cu morcovi.

Prajitura cu morcovi glazura de lamaie si fistic

Ingrediente Prajitura cu morcovi glazura de lamaie si fistic:

Blat:

  • 400 grame morcovi
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3/4 cana ulei
  • 1 3/4 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 3-4 linguri gem de portocale/smochine

Glazura de lamaie:

  • 8 linguri zahar pudra
  • 2-3 linguri suc de lamaie

Decor:

  • 50 grame fistic taiat in bucatele

Preparare Prajitura cu morcovi glazura de lamaie si fistic:

  • Morcovii se curatat de coaja, se spala, se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.
  • Mixati ouale la viteza mare.
  • Adaugati treptat zaharul, zaharul vanilat.
  • Turnati uleiul, reduceti viteza mixerului.
  • Se adauga in compozitie morcovii rasi, faina amestecata in prealabil cu praful de copt, scortisoara si ghimbirul macinat.
  • Se amesteca usor ingredientele cu ajutorul unei spatule.
  • In final se incorporeaza gemul de portocale/smochine.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Dati prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 45 minute.
  • Lasati Prajitura cu morcovi glazura de lamaie si fistic sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu glazura de lamaie, si presarati peste aceasta bucatelele de fistic.

Glazura de lamaie:

  • Amestecati zaharul pudra cu 2-3 linguri suc de lamaie, pana cand obtineti o compozitie omogena.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon644

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.