Guguluf marmorat cu lamaie si glazura de ciocolata alba

Un desert potrivit la orice ocazie, ce se face usor, este savurosul Guguluf marmorat cu lamaie si glazura de ciocolata alba. Compozitia frageda impreuna cu glazura de ciocolata alba alcatuiesc o prajitura foarte gustoasa.

Guguluf marmorat cu lamaie si glazura de ciocolata alba

Ingrediente Guguluf marmorat cu lamaie si glazura de ciocolata alba:

Aluat:

  • 5 oua
  • 200 grame zahar pudra
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • Coaja si sucul de la o lamaie
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri cacao

Glazura de ciocolata alba:

  • 1 ciocolata alba
  • 1 1/2 linguri lapte
  • Ornamente prajituri dr. Oetker

Preparare Guguluf marmorat cu lamaie si glazura de ciocolata alba:

Aluat:

  • Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare.
  • Se incorporeza apoi treptat zaharul pudra, si se mixeaza in continuare pana cand zaharul se topeste si se obtine o bezea tare si lucioasa.
  • Intr-un alt castron mixati apa cu uleiul, zaharul vanilat, sucul si coaja de lamaie.
  • Se adauga treptat cate un galbenus, mixand cu telul dupa fiecare adaugare.
  • In final se adauga faina mixata cu praful de copt, iar apoi se incorporeaza usor albusele tari, cu ajutorul unei palete.
  • Se mixeaza usor pana se obtine o compozitie omogena.
  • Aluatul obtinut se imparte doua parti.
  • Intr-una se adauga cacaua data printr-o sita, iar cealalta parte ramane simpla.
  • Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
  • Turnam in aceasta compozitia simpla (fara cacao).
  • Adaugati apoi compozitia cu cacao.
  • Cu ajutorul unei furculite se mixeaza usor straturile.
  • Se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 45 – 50 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, se toarna glazura de ciocolata alba.

Glazura de ciocolata alba:

  • Ciocolata alba se topeste pe bain-marie.
  • Se adauga apoi laptele, se mixeaza pana se omogenizeaza.
  • Se ia de pe foc si se toarna peste guguluful racit.
  • Se decoreaza cu ornamente pentru prajituri.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.