Excursie de o zi in afara Barcelonei: Portlligat sau pe urmele lui Salvador Dali (ep. 2)

40 Shares

A treia excursie de o zi in afara Barcelonei am petrecut-o in golful Portlligat, aflat in nordul oraselului pescaresc Cadaques, intr-un loc splendid de pe Costa Brava.

Dali s-a mutat in Portlligat in 1930 intr-o mica baraca pescareasca, fiind atras de peisajele, lumina si solitudinea locului. Casa, asa cum arata acum, a fost construita de-a lungul a 40 de ani din 1930 pana in 1970, pornindu-se de la coliba initiala pescaresaca. Ea are o structura de labirint ce pleaca din Holul Ursului, se intinde si serpuieste intr-o succesiune de zone unite de coridoare inguste, mici schimbari de nivel si pasaje.

Excursie de o zi in afara Barcelonei portlligat

Plina de o multitudine de obiecte si suveniruri de-ale lui Dali, aceste zone ale casei sunt decorate cu piese ce le confera o anumita caldura: carpete, pereti albi, flori uscate, tapiterie de catifea, mobila veche, animale impaiate, etc. In plus toate camerele au forma si dimensiunile ferestrelor diferite, incadrand astfel peisajul ce a a fost mereu un punct de referinta in lucrarile lui Dali: Golful Portlligat.

Camerele se viziteaza in ordinea urmatoare:

Holul Ursului

Excursie de o zi in afara Barcelonei hol urs portlligat

Sufrageria

Excursie de o zi in afara Barcelonei sufrageria portlligat

Biblioteca

Excursie de o zi in afara Barcelonei bibilioteca portlligat
Biroul
Excursie de o zi in afara Barcelonei birou 1 portlligat Excursie de o zi in afara Barcelonei birou 2 portlligat
Camera modelelor

Atelierul
Excursie de o zi in afara Barcelonei atelier 1portlligat Excursie de o zi in afara Barcelonei atelier 2 portlligat

Salonul galben
Excursie de o zi in afara Barcelonei salon galben 1 portlligat Excursie de o zi in afara Barcelonei salon galben 2 portlligat
Salonul pasarilor

Dormitorul
Excursie de o zi in afara Barcelonei dormitor portlligat
Baia Galei
Excursie de o zi in afara Barcelonei baia gala portlligat

Camera Sifonierului
Excursie de o zi in afara Barcelonei sifonier portlligat

Sala Ovala

Sufrageria de vara.

In exterior se viziteaza Porumbarul, Curtea, Piscina.

Biletul de intrate la Casa Muzeu Dali din Portlligat costa 11 euro/persoana si poate fi cumparat numai online de pe site-ul fundatiei Salvador Dali. Acesta este deschis astfel: 12 februarie – 14 iunie 10.30 – 18, 15 iunie – 16 septembrie 9.30 -21, 16 septembrie – 21 decembrie 10.30 -18. Lunea este inchis (mai putin 15 iunie – 15 septembrie).

Excursie de o zi in afara Barcelonei piscina 1 portlligat Excursie de o zi in afara Barcelonei piscina 2 portlligat Excursie de o zi in afara Barcelonei piscina 3 portlligat Excursie de o zi in afara Barcelonei piscina 4 portlligat Excursie de o zi in afara Barcelonei piscina 5 portlligat Excursie de o zi in afara Barcelonei piscina 6 portlligat Excursie de o zi in afara Barcelonei piscina 7 portlligat

Cum ajungem la Portlligat

Din Barcelona nu exista transport direct catre Portlligat. Trebuie sa luati trenul catre Figueres (am explicat aici: Excursie de o zi din Barcelona: Figueres). Din Figures trebuie sa luati autobuzul SARFA catre Cadaques (atentie nu sunt multe pe zi, cel mai de dimineata pleaca la 8 din Figueres si ajunge la 9.20 in Cadaques de luni pana vineri, iar sambata, duminica si de sarbatorile legale pleaca la 10 din Figueres si ajunge la 11.00 in Cadaques – verificati oricum inainte site-ul SARFA). Biletul de autobuz costa 5.45 euro/persoana (doar dus). Statia de autobuze din Figueres se afla la 2 minute de gara, in partea stanga.
Din Cadaques trebuie sa mergeti pe jos pana in Portlligat circa 1.5 km pana la Casa Muzeu Dali (intrebati localnicii sau la punctul de informare turistica aflat exact unde va lasa autobuzul cu care ati venit din Figueres).
Excursie de o zi in afara Barcelonei cadaques 1  cadaques 2  cadaques 3
Chiar daca nu va plac prea mult arta si muzeele, o plimbare cu autobuzul pana la Cadaques este absolut fermecatoare: plaje deosebite (in Roses si Cadaques), munti si serpetine aventuroase ce va ofera privelisti de neuitat. Asa ca puteti veni in acesta zona splendida aflata pe insorita Costa Brava  numai pentru soare si relaxare.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.