Retete cu carne de miel

Pentru ca se apropie sarbatorile Pascale si multe persoane consuma carne de miel, va propun mai jos cateva retete savuroase cu aceasta. Indiferent ca sunt pregatite ca tocanite, fripturi sau bors, retetele din carne de miel sunt delicioase si se prepara destul de usor.

1. Bors de miel

bors de miel retete cu carne de miel

Ingrediente :

  • 650 grame bucati carne de miel cu os
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 2 litri apa
  • 2 cartofi curatati de coaja taiati in bucati
  • 2 morcovi mare taiati in bucati mai mari 
  • 1 telina mare taiata cuburi
  • cateva frunzulite de cimbru
  • 1 radacina de patrunjel taiata cuburi
  • 1 legatura leustean tocata marunt
  • 500 ml bors

Preparare:

  • Taiati carnea de miel cu os in bucati si caliti-o in uleiul incins timp de 3-4 minute intr-o tigaie mare. Scoateti carnea de miel pe o farfurie si caliti ceapa si usturoiul pana se rumenesc usor in tigaie.
  • Puneti carnea de miel calita impreuna cu ceapa si usturoiul rumenite intr-o cratita de ciorba. Turnati apa, adaugati cartofii.
  • Cand ciorba incepe sa fiarba puneti morcovii, telina, radacina de patrunjel, cimbrul.
  • Dupa ce fierbe 50 minute la foc mediu,   adaugati borsul si  lasati ciorba la foc mic inca 5 minute.
  • Borsul de miel se serveste cald garnisit cu leustean, alaturi de smantana si ardei iute.

2. Pulpa de miel cu bere si cartofi la cuptor

Pulpa de miel cu bere si cartofi la cuptor retete cu carne de miel

Ingrediente :

  • 1 pulpa de miel de aproximativ 1.2-1.5 kg
  • 1 kg de cartofi curatati de coaja taiati cuburi
  • 1 pahar de bere (250-300 ml)
  • 2 ramuri de rozmarin
  • 1 catel de usturoi taiat felii subtiri
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline

Preparare:

  • Spalati pulpa de miel, stergeti-o cu un prosop de bucatarie, taiati-o in 2-3 felii partial (nu taiati feliile in totalitate, lasati 1 cm netaiat fata de baza).
  • Intr-un castron mic amestecati 1/2 din catelul de usturoi taiat felii subtiri, frunzulitele de la o ramura de rozmarin, sarea, piperul, uleiul.
  • Cu aceasta compozitie ungeti pulpa de miel taiata felii, puneti intre felii restul de usturoi, sare, piper si ramura de rozmarin ramasa.
  • Dati pulpa de miel in frigider cel putin 2 ore.
  • Dupa ce scoateti pulpa de miel din frigider asezati-o intr-o tava de cuptor, ungeti-o cu ulei deasupra si turnati peste ea berea (aceasta va fragezii carnea).
  • Aranjati cartofii taiati cuburi, condimenati cu sare si piper, langa pulpa de miel.
  • Dati pulpa de miel cu bere si cartofi in cuptorul incins la 200 grade timp de 45-55 minute.
  • Lasati pulpa de miel sa se raceasca in cuptor 10 minute, apoi scoateti-o si puneti-o pe un platou alaturi de cartofi.

3. Muschi de miel cu couscous

Muschi de miel cu couscous retete cu carne de miel

Ingrediente:

  • 600 grame muschi de miel
  • 2 lingurite chili
  • 2 lingurite chimion macinat
  • Coriandru tocat
  • 200 grame couscous
  • 350 ml apa
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 120 grame iaurt simplu

Preparare:

  • Curatati muschiul de miel de eventualele bucatile de grasime.
  • Intr-un castron amestecati chili cu chimionul macinat, ustoroiul si coriandrul.
  • Ungeti cu acesta compozitie muschiul de miel si lasati-l cel putin 4 ore la fezandat/marinat, apoi gatiti-l pe gratar sau la cuptor si presarati sare deasupra dupa ce este facut.
  • Intre timp preparati couscous-ul.
  • Puneti apa sa fiarba intr-o cratita impreuna cu usturoiul; cand apa clocoteste adaugati couscous-ul, turnati uleiul amestecati si inchideti focul.
  • Luati cratita de pe foc amestecati, puneti un capac si lasati couscous-ul sa stea asa 5-7 minute pana se absoarbe tot lichidul, amestecati-l apoi cu furculita.
  • Cand serviti muschiul de miel cu couscous asezati couscous-ul pe o farfurie, aranjati deasupra muschiul de miel taiat in felii si garnisiti cu frunze de coriandru si cu iaurt simplu.

4. Cotlete de miel cu ardei si masline

Cotlete de miel cu ardei si masline retete cu carne de miel

Ingrediente:

  • 2 ardei grasi rosii
  • 8 cotlete de miel de 2 cm grosime
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 100 grame rosii decojite taiate
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 50 grame masline feliate
  • Sare
  • Piper

Preparare:

  • Curatati ardeii de seminte, cotor si nervuri, spalatii si taiatii in cubulete.
  • Presarati sare pe cotletele de miel pe ambele parti.
  • Puneti uleiul sa se incinga intr-o tigaie mare, adaugati cotletele si prajiti-le pana se rumenesc pe ambele parti, scoateti-le pe un platou.
  • Puneti apoi in tigaie ceapa, rosiile, ardeii grasi.
  • Lasati-le sa fiarba la foc mic 5 minute apoi adaugati maslinele, patrunjelul, sarea, piperul.
  • Lasati-le pe foc inca 7-8 minute pana se inmoaie ardeii, amestecand din cand in cand.
  • Presarati piper peste cotletele de miel si adaugati-le in tigaie, amestecati-le cu sosul de rosii si ardei obtinut, lasati-le pe foc inca 2-3 minute.
  • Serviti  imediat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.