Obiective turistice Barcelona

34 Shares

Daca doriti o destinatie turistica in care sa nu va plictisiti, alegeti splendida Barcelona. Plaje, muzee, parcuri, sali de concerte, aquarium, biserici monumentale, arhitectura inconfundabila, toate acestea cu sigurata vor contribui la o vacanta de neuitat in grandioasa Barcelona.

Lista obiectivelor turistice Barcelona

Sagrada Familia – La sfarsitul anului 1883 Antonio Gaudi, celebrul arhitect al Barcelonei, a fost imputernicit sa continue lucrarile, si a facut acest lucru pana la sfarsitul vietii in 1926. De atunci numerosi alti arhitecti i-au continuat munca respectand planurile acestuia.

sagrada familia 3

Catedrala gotica din Barcelona a fost cladita pe ruinele unei basilici primitive paleo-crestine si a unei catedrale construita ulterior in stil Romanesc.
Constructia Catedralei din Barcelona a inceput la 1 mai 1298 in timpul mandatului Episcopului Bernando Pelegri si a domniei regelui Jaime al-II-lea de Aragon, si a fost terminata la jumatatea secolului al XV-lea, sub mandatul Episcopului Francisco Clemente Sapera si sub domnia regelui Alfonso al V-lea de Aragon.

Catedrala din Barcelona 6

Palau de la Musica Catalana, o bijuterie arhitecturala a Art Nouveau-lui catalan, este singura cladire de concerte construita in acest stil inclusa in patrimoniul universal UNESCO din decembrie 1997, ce astazi reprezinta un reper esential in viata culturala si sociala a Cataloniei.

Palau de la Musica Catalana 4

Camp Nou Construirea celui mai mare stadion din Europa a inceput in 1954 si a durat trei ani. Primul meci de inaugurare a avut loc la 24 septembrie 1957 contra unor jucatori din Varsovia. Barca s-a bucurat de prima victorie pe care a castigat-o cu 4-2.
Camp Nou 3Initial stadionul Camp Nou avea o capacitate de 93.053 de spectatori, iar astazi cel mai mare stadion din Europa are o capacitate de 98.772 de spectatori. Costul total al construirii acestuia a fost de 288.088.143 pesetas.

Aflat aproape de faimoasa plaja Barceloneta, Aquarium Barcelona va ofera o plimbare fascinanta printre 20 de acvarii tematice si un Oceanarium impresionant. Acesta (oceanarium) este cel mai mare acvariu din Aquarium Barcelona: are un diametru de 36 metri, adancimea de 5 metri si contine peste 4 milioane de litri de apa. Oceanarium adaposteste o varietate mare de specii de pesti: dorada, tipar, pestele-luna, dar si doua tipuri de rechini: rechinul gri si rechinul taur.

Aquarium Barcelona 5

Daca va aflati in Barcelona si aveti mai multe zile la dispozitie, trebuie sa va faceti timp sa ajungeti la Manastirea Montserrat.
Montserrat (Muntele Sfant) este un munte spectaculos aflat in nord-vestul Barcelonei. Aici se afla o impunatoare manastire benedictina de o importanta religioasa deosebita. Dar nu numai aceasta va va incanta privirea cand ajungeti aici, ci si mediul inconjurator care pur si simplu iti taie respiratia.

manastirea montserrat 1

Casa cunoscuta astazi sub denumirea de Casa Batllo a fost construita intre anii 1875 si 1877 de Emilio Salas Cortes, care intamplator, a fost unul din profesorii lui Gaudi. Pe atunci aceasta era o cladire sobra, construita in stil clasic cu subsol, parter, 4 etaje si o gradina. In 1900 casa a fost cumparata de omul de afaceri in domeniul tesaturilor Josep Batllo si de sotia acestuia. Facand parte dintr-o familie renumita in Barcelona, acestia au dorit sa-si transforme casa intr-o cladire impresionanta. Celebrul arhitect Gaudi s-a ocupat de renovarea acesteia intre 1904 si 1906 folosind tehnici inovatoare.

Obiective turistice Barcelona casa batllo 1

Gaudi a refacut fatada originala a cladirii realizand o compozitie excentrica din piatra si sticla. A modificat peretii exteriori ai cladirii creindu-le o forma valurita, a adaugat balcoane acoperite cu un mozaic compus din fragmente de sticla colorata si discuri ceramice.

Obiective turistice Barcelona casa batllo 2Rezultatul este cladirea exceptionala si extraordinara pe care o putem astazi vedea in Paseig de Garcia la nr. 43, o capodopera a formei, culorii si luminii. Casa Batllo a intrat in patrimoniul UNESCO din 2005. Se poate vizita zilnic intre orele 9 -21. Pretul unui bilet de intrare este de 21.5 euro.

Gran Teatre del Liceu sau Opera din Barcelona este una din cele mi mari cladiri de opera din lume. Gran Teatre del Liceu va ofera posibilitatea de a vizita cele mai reprezentative spatii ale sale:
Vestibulul Teatrului construit in stil renascetist, a fost refacut respectand forma si eleganta sa originala.

Audtiorium sala propriu-zisa de concerte, are forma unei potcoave si a fost realizata sub indrumarea arhitectului Miguel Garriga i Roca in 1847.
Obiective turistice Barcelona opera barcelona 1
Holul Oglinzilor reprezinta un loc de relaxare, ce contine picturi alegorice pe tavan si texte ce au legatura cu arta si muzica.
Foaierul este un spatiu nou construit aflat sub Auditorium unde spectatorii pot servit un ceai sau o cafea inainte de spectacole sau in timpul pauzelor.
Obiective turistice Barcelona opera barcelona 2Opera se poate vizita zilnic de la orele 11.30, 12, 12.30 sau 13 (turul este numai cu ghid in engleza sau spaniola). Pretul unui bilet de intrare este de 5.5 euro/persoana. Opera din Barcelona se afla pe bulevardul La Rambla 51-59.
Muzeul National de Arta Catalona este gazduit in Palau Nacional, cladirea emblematica a Barcelonei construita in 1929 pentru Expozitia Internationala desfasurata in acel an. Se afla in Parcul Montjuic, un loc privilegiat unde puteti admira o priveliste magnifica, unica a orasului Barcelona.

Obiective turistice Barcelona montjuic

Muzeul National de Arta Catalona adaposteste urmatoarele colectii permanente:
Arta Medievala si Romanesca reuneste un ansamblu de picturi murale unice in lume, picturi ce provin in general din biserici in stil Romanesc din muntii Pirinei. De asemenea colectia gazduieste lucrari de arta apartinand secolelor XI, XII, XIII , respectiv, tablouri, gravuri din lemn, obiecte confectionate din metal si sculpturi in piatra.

Obiective turistice Barcelona mnac 3

Arta Gotica aici intalnim lucrari ce provin din diverse faze stilistice ce folosesc diferite tehnici: picturi murale, picturi pe lemn, sculpturi in piatra, fildes si lemn apartinand secolelor XIII – XV.
Arta Baroca si Renascentista – colectia reflecta inclinatia unei parti a societatii civile catalane pentru arta produsa in Spania si Europa in secolele XVI – XVIII si ne ofera o perspectiva asupra evolutiei acesteia. Colectia include nume mari precum: Titian, Tintoretto, Cranach, El Greco, Jose de Ribera, Zurbaran, Velazquez si Rubens.
Obiective turistice Barcelona mnac 2
Arta Moderna si Contemporana – cuprinde cele mai importante lucrari de arta contemporana catalana din secolul XIX pana in anul 1940. In aceasta perioada intalnim lucrari apartinanad Neoclasicismului, Modernismului, Noucentism-ului. Aici intalnim lucrari de artisti precum: Gaudi, Rusinol, Casas, Jujol, Picasso.
Colectia de desene si postere – contine lucrari ce cuprind perioada de la inceputul secolului XVI pana la miscarea avangardista.
Obiective turistice Barcelona mnac 1Colectia Numismatica gazduieste o colectie compusa din peste 135.000 de obiecte si reprezinta principala colectie de medalii, monezi si hartii de valoare din Spania. Puteti admira aici istoria devizelor din Catalonia, incepand cu primele monetarii grecesti apartinand coloniilor de la Empuries si Roses pana la moneda euro si cardurile bancare.

Muzeul National de Arta Cataluna se poate vizita astfel: octombrie – aprilie de marti pana sambata intre orele 10 -18, mai – septembrie de marti pana sambata 10 – 20. Lunea muzeul este inchis publicului, iar duminica si de sarbatorile legale muzeul este deschis (iarna sau vara) intre 10 – 15. Pretul unui bilet de intrare este de 12 euro/persoana.
Muzeul de Arheologie are doua rute de urmat: Traseul Pietrei si Traseul Iberic.

Traseul Pietrei expune o serie de artefacte exceptionale ce evoca viata preistorica a catalanilor.
Traseul Iberic arata vizitatorilor sai 17 site-uri arheologice structurate in 7 itinerarii, acestea reconstituie site-urile principale iberice si oamenii ce ocupau aceste locuri.

Obiective turistice Barcelona muzeul de arheologie barcelona 2 Obiective turistice Barcelona muzeul de arheologie barcelona 3

Muzeul de Arheologie se afla pe Passeig de Santa Madrona 39-41 in apropierea Muzeului National de Arta Cataluna, in Parcul Montjuic. Muzeul se poate vizita astfel: de marti pana sambata intre orele 9.30 – 19. Duminica si de sarbatorile legale intre 10 – 14.30. Pretul unui bilet de intrare este de 4.5 euro.

Muzeul Muzicii a fost deschis publicului in anul 2007 la etajul doi al cladirii Auditori, realizata sub comanda arhitectului contemporan Rafael Moneo.
Colectia muzeului cuprinde peste 500 de instrumente muzicale din toata lumea din perioada pre-Columbiana pana in secolul XX: piane, harpe, chitare, viori, tobe, ocarine, etc.

muzeul muzicii barcelona 1

Muzeul Muzicii se afla in l’Auditori Lepant nr. 150 la etajul doi al cladirii Auditori. Se poate vizita de marti pana duminica intre orele 10 -18. Pretul unui bilet de intrare este 3.5 euro, insa duminica dupa ora 15 intrarea este gratuita.
Casa Mila sau La Pedrera asa cum ii spun barcelonezii, a fost construita intre 1906 si 1912 de cunoscutul arhitect Gaudi. La Pedrera a intrat in patrimoniul universal UNESCO din 1984 si astazi este sediul central al Fundatiei Catalunya – La Pedrera. Se poate vizita zilnic astfel: noiembrie – februarie 9 – 18.30, martie – octombrie 9 – 20. Pretul unui bilet este de 16.5 euro.

Obiective turistice Barcelona casa mila

Arcul de Triumf din Barcelona il puteti admira la intrarea in Parcul Ciutadella. El a fost construit in 1888 pentru Expozitia Universala tinuta in acel an in Barcelona. Arcul de Triumf masoara 30 de metri in inaltime si este decorat cu placi ceramice si sculpturi in piatra. Stilul arhitectural folosit isi are originile in arta maura. Aici se ajunge cu metroul L1 statia Arc de Triomf.

Obiective turistice Barcelona arc de triumf barcelona

Barceloneta – indiferent in ce anotimp vizitati Barcelona trebuie sa faceti si o plimbare pe celebra plaja Brceloneta. Privelistile de aici si linistea Marii Mediterane nu le veti uita prea curand. La Barceloneta se ajunge cu metroul L4 statia Barceloneta.

Obiective turistice Barcelona barceloneta

In final va fac si cateva recomandari culinare in barcelona.

Recomandari culinare in  Barcelona la pasticceria 8

Daca ati fost si voi in Barcelona si doriti sa adaugati alte obiective turistice din acest magnific oras, lasati un comentariu mai jos.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.