Prajitura cu mac si crema de frisca

23 Shares

Prajitura cu mac si crema de frisca este un amestec de arome si gusturi. Blaturile pufoase simple si cu mac, combinate cu crema de frisca cu gust de visine, alcatuiesc un desert irezistibil.

Prajitura cu mac si crema de frisca

Ingrediente Prajitura cu mac si crema de frisca:

Blat cu mac:

  • 8 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 3 linguri seminte de mac
  • 1/2 lingurita praf de copt

 

  • Bateti albusele pana devin rigide.
  • Adaugati apoi in acestea semintele de mac, zaharul, faina mixata cu praful de copt.
  • Amestecati usor ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati aluatul obtinut intr-o tava de 23×33 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius timp de 30-40 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate apoi din cuptor, si se lasa sa se raceasca complet.

Blatul simplu:

  • 2 albusuri
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt

 

  • Bateti albusele cu zaharul pana se intaresc.
  • Se adauga galbenusele, faina mixata cu praful de copt.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati aluatul obtinut intr-o tava de 23×33 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius timp de 30-40 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua parti egale pe orizontala, obtinandu-se doua blaturi simple.

Crema de frisca:

  • 750 ml smantana pentru frisca
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1/2 litri suc/compot de visine
  • 15 grame gelatina

 

  • Sucul sau compotul de visine se pune intr-o craticioara la foc mic sa se incalzeasca usor.
  • Gelatina se lasa la hidratat in cateva linguri de apa rece, apoi o incorporati in sucul de visine caldut, mixati pana cand se combina ingredientele.
  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pana cand se intareste usor, apoi turnati peste aceasta gelatina dizolvata in sucul de visine, mixati pana cand ingredientele se omogenizeaza.

Asamblare Prajitura cu mac si crema de frisca:

  • Asezati unul din blaturi simple pe un platou de prajituri.
  • Intindeti peste acesta jumatate din crema de frisca obtinuta anterior.
  • La mijoc puneti blatul cu mac.
  • Intindeti restul de crema.
  • Deasupra asezati cel de-al doilea blat simplu.
  • Prajitura cu mac si crema de frisca se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.