Paste cu piept de pui usturoi si cascaval la cuptor

Daca doriti un pranz consistent, savuros si usor de facut, reteta „Paste cu piept de pui usturoi si cascaval la cuptor” combina cu succes cele trei componente. Se prepara rapid (15 minute), iar timpul de gatire este de maximum o jumatate de ora. Din ingredientele de mai jos se obtin 4 portii Paste cu piept de pui usturoi si cascaval la cuptor.

Paste cu piept de pui usturoi si cascaval la cuptor

Ingrediente Paste cu piept de pui usturoi si cascaval la cuptor:

  • 300 grame paste penne sau fusilli
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 lingurite condimente pentru pui
  • 3 castraveti murati
  • 2 gogosari in otet
  • 4 jumatati ardei copti curatati
  • 400 – 500 grame piept de pui file
  • 150 grame cascaval ras
  • 1 lingura ulei

Sos:

  • 3 linguri smantana 12%
  • 3 linguri maioneza
  • 3 linguri ketchup
  • 1-2 catei usturoi pisati

Preparare Paste cu piept de pui usturoi si cascaval la cuptor:

  • Pieptul de pui se taie in cubulete de cca. 1×1 cm.
  • Se condimenteaza cu condimentele pentru pui si se lasa sa stea asa in jur de o ora.
  • Pastele se fierb al dente, apoi se strecoara de apa.
  • Usturoiul se taie in feliute, muraturile si ardeii copti se taie in bucatele.
  • Uleiul se incinge intr-o tigaie si in acesta se calesc timp de 2-3 minute usturoiul si bucatele din piept de pui, avand grija se le amestecam cu o lingura de lemn continuu.

Sos:

  • Intr-un castron se amesteca smantana, maioneza, ketchup-ul si usturoiul pisat.

Asamblare Paste cu piept de pui usturoi si cascaval la cuptor:

  • Ungeti un vas ceramic cu unt pe toata suprafata acestuia (diametrul cca. 30 cm).
  • Asezati pe fundul acestuia pastele fierte al dente scurse de apa, apoi turnati peste ele 1/3 din sos.
  • Presarati 1/3 din cascavalul ras.
  • Puneti bucatelele din piept de pui rumenite usor cu usturoiul.
  • Turnati 1/3 din sos, presarati 1/3 din cascavalul ras.
  • Aranjati muraturile si ardeii copti taiati bucatele.
  • Turnati restul de sos (1/3).
  • Pe ultimul strat se va presara restul cascaval ras (1/3).
  • Dati tava cu Paste cu piept de pui usturoi si cascaval in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 30 minute.
Please follow and like us:

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.