Palau de la Musica Catalana

Palau de la Musica Catalana, o bijuterie arhitecturala a Art Nouveau-lui catalan, este singura cladire de concerte construita in acest stil inclusa in patrimoniul universal UNESCO din decembrie 1997, ce astazi reprezinta un reper esential in viata culturala si sociala a Cataloniei.

Palau de la Musica Catalana a fost construit intre 1905 si 1908 de arhitectul Lluis Domenech i Montaner ca sediu al Orfeo Catala (societate corala fondata in 1891 ce a promovat miscarea culturala catalana). El a fost finantat prin subscriptie publica, si reprezinta o efigie a arhitecturii catalane, dar si un patrimoniu muzical.
Palau de la Musica Catalana 7Structura sa metalica acoperita cu sticla impreuna cu lumina naturala transforma minunata lucrare a lui Domenich i Montaner intr-o cutie muzicala ce aduce laolalta toate artele decorative: sculptura, mozaicul, vitraliile si fierul forjat.

Sala de concerte a Palau de la Musica Catalana: Auditorium – una din cele mai reprezentative din lume – este de peste 100 de ani un decor privilegiat pentru viata muzicala, atat nationala cat si internationala a orasului Barcelona. Ea a gazduit premiere internationale si este un reper pentru muzica simfonica si corala.

Palau de la Musica Catalana 3

Palau de la Musica Catalana 2

Palau mai are si alte sali de concerte: Petit Palau ce gazduieste concerte de muzica de camera sau concerte de format mic; ea ofera o acustica excelenta si echipamente hi-tech audio-vizuale. Sala d’Assaig de l’Orfeo Catala gazduieste concerte de format mic sau repetitiile corului Orfeo Catala.
Palau de la Musica Catalana se poate vizita cu tur organizat cu ghid in limbile engleza, spaniola, franceza si rusa. Pretul de intrare este de 17 euro/persoana, zilnic intre orele 10 si 15.30 .

Palau de la Musica Catalana 1

Palau de la Musica Catalana 4

Puteti admira fermecatorul Palau de la Musica Catalana si daca va cumparati bilete la un spectacol in minunata sala de concerte a acestuia – Auditorium, asa cum am procedat noi de Craciun, cand Palau a gazduit un magnific concert cu valsuri, polka si marsuri compuse de Johann Strauss.
„Valsul Imperial”, „Povestiri din Padurea Vieneza”, „Dunarea Albastra” si miscatorul „Radetsky Mars” sunt doar cateva din piesele exceptionale ce au facut parte din repertoriul Orchestrei Festival Strauss, ce sustine concerte foarte apreciate de peste 24 de ani in toata Europa.

Palau de la Musica Catalana 5

Palau de la Musica Catalana 6

Muzicienilor faimoasei orchestre li se alatura ansamblul Baletului Festival Strauss , ale caror costume romantice si coregrafie exceptionala poarta spectatorii chiar in valtoarea fermecatoarelor baluri vienze.
Concluzionand, puteti include in lista obiectivelor turistice din Barcelona fermecatorul Palau de la Musica Catalana aflat pe Carrer Palau de la Musica 4-6 (metrou L1 sau L4 statia Urquinaona).

Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.