Camp Nou Barcelona – cel mai mare stadion din Europa

0 Shares

Construirea celui mai mare stadion din Europa a inceput in 1954 si a durat trei ani. Primul meci de inaugurare a avut loc la 24 septembrie 1957 contra unor jucatori din Varsovia. Barca s-a bucurat de prima victorie pe care a castigat-o cu 4-2.

Initial stadionul Camp Nou avea o capacitate de 93.053 de spectatori, iar astazi cel mai mare stadion din Europa are o capacitate de 98.772 de spectatori. Costul total al construirii acestuia a fost de 288.088.143 pesetas.
Clubul FC Barcelona permite vizitarea stadionului Camp Nou si anume: terenul de joc, muzeul FCB, sala de conferinte de presa, loja comentatorilor.

Camp Nou 1

Muzeul FCB este considerat cel mai modern si cel mai vizitat muzeu de fotbal din lume . Aici veti gasi importante trofee si obiecte legate de istoria clubului si puteti explora trecutul acestuia intr-o maniera unica, datorita tehnologiei de ultima generatie. Harti interactive si imagini pe pereti, inclusiv un ecran audio-visual de 35 de metri – unic in lume, va dezvaluie golurile cele mai semnificative din istoria FCB. Personal am fost impresionata mai mult de trofeele si obiectele expuse in stadionul Santiago Bernabeu din Madrid, poate pentru ca erau mai multe si expuse mai frumos ! Cu toate acestea sunt de acord cu emblema Barcei : „Mes que un club” adica este „Mai mult decat un club”.

Camp Nou 2 Camp Nou 3

Vizitarea stadionului Camp Nou este permisa astfel: de luni pana sambata intre 10 si 18.30 (sezon iarna) si 9.30 – 19.30 (sezon de vara), iar duminica si de sarbatorile legale 10 – 14.30 (sezon iarna) si 9.30 – 14.30 (sezon de vara). Atentie insa cand se joaca meciuri pe stadionul Camp Nou de obicei turul acestuia nu este permis! Pretul unui bilet de intrare pentru adulti este 23 euro/persoana, pentru copiii intre 6 si 13 ani este de 17 euro/persoana, iar pentru copiii pana in 5 ani este gratuit.

Camp Nou 4 Camp Nou 5

La stadionul Camp Nou puteti ajunge cu metroul (linia L5 Collblanc sau Badal, linia L3 Palau Reiaul sau Zona Universitaria).

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.