Prajitura cu branza si glazura de ciocolata alba

Prajitura cu branza si glazura de ciocolata alba este un adevarat deliciu culinar. Combinatia de branza-stafide-coaja de portocala confiata-glazura de ciocolata alba, alcatuiesc un desert nemaipomenit de savuros.

Prajitura cu branza si glazura de ciocolata alba

Ingrediente Prajitura cu branza si glazura de ciocolata alba:

  • 1 kg branza de vaci grasa
  • 10 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 1 pachet unt
  • 2 cani zahar pudra
  • 2 linguri faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cana stafide
  • 1 cana coaja de portocala confiata taiata in bucatele
  • 150 – 200 grame biscuiti

Glazura de ciocolata alba:

  • 1 ciocolata alba rupta in patratele
  • 2 linguri smantana grasime 18%

 

  • Pesmet
  • Unt

Preparare Prajitura cu branza si glazura de ciocolata alba:

  • Scurgeti branza de vaci de zer, daca este cazul.
  • Mixati untul cu zaharul pudra si cu cel vanilat, apoi adaugati pe rand galbenusele.
  • Incorporati treptat branza de vaci scursa de zer, faina si budinca de vanilie.
  • Separat, bateti albusele pana se intaresc, apoi adaugati-le in castronul cu celelalte ingrediente.
  • In final adaugati stafidele si coaja de portocala confiata taiata in bucatele.
  • Se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena.
  • Ungeti cu unt, apoi presarati pesmet, pe fundul unei tavi de 25×40 cm.
  • Asezati pe fundul acesteia biscuitii.
  • Turnati compozitia de branza-oua-zahar-budinca-faina-stafide-coaja de portocala obtinuta anterior, nivelati.
  • Dati Prajitura cu branza si glazura de ciocolata alba in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 70-80 minute.
  • Lasati-o sa se raceasca inainte de a o decora cu glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata alba:

  • Topiti ciocolata impreuna cu smantana pe bain-marie.
  • Decorati topp-ul prajiturii cu glazura obtinuta, dupa ce aceasta s-a racit complet.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.