Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si dovleac

Delicioasele Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si dovleac sunt recomandarea perfecta pentru un pranz sau o cina copioasa de toamna. Legumele si carnea combinate cu mixul de condimente au o aroma speciala si un gust fantastic.

Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si dovleac

Ingrediente Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si dovleac:

  • 4 pulpe de pui (partea inferioara – copanele)
  • 5 cartofi marime medie
  • Un sfert  de dovleac marime medie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • Frunze de gulii – optional (ramasesera de la gulii si le-am dat o intrebuintare !)
  • 1/4 lingurita praf de chili
  • Sare
  • Piper

Preparare Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si dovleac:

  • Curatati cartofii de coaja, taiatii cuburi.
  • Taiati miezul dovleacului cuburi.
  • Taiati usturoiul in feliute subtiri.
  • Puneti intr-o tava de copt pulpele de pui impreuna cu bucatile de cartofi si cele de dovleac.
  • Turnati peste acestea uleiul de masline.
  • Intr-un castronel mixati condimentele (cimbru, rozmarin, chili, sare, piper), apoi presarati mixul format uniform in legume si carne.
  • Adaugati in tava, printre ingrediente,  feliutele de usturoi.
  • Lasati pulpele si legumele sa stea in marinada cca. 30-40 minute, apoi dati-le in cuptorul incins la 200 grade celsius timp de 60-70 minute (la jumatatea timpului mixati-le si adaugati frunzele de gulii).
  • Serviti calde Pulpele de pui la cuptor cu cartofi si dovleac alaturi de o salata de varza.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.