Prajitura pufoasa cu stafide

Prajitura pufoasa cu stafide este un desert de weekend usor de preparat. Textura frageda data de branza crema si aroma stafidelor inmuiate in rom, fac din aceasta o prajitura irezistibila. 

prajitura pufoasa cu stafide

Ingrediente Prajitura pufoasa cu stafide:

  • 150 grame unt taiat in bucati
  • 100 grame ciocolata dark rupta in bucati
  • 220 grame zahar
  • 160 ml apa
  • 150 grame faina
  • 2 lingurite pudra de cacao
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita pudra de cacao pentru decorare

Umplutura cu rom si stafide:

  • 80 ml rom
  • 1 cana stafide
  • 250 grame ciocolata dark rupta in bucati
  • 500 grame branza crema
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 3 oua

Preparare Prajitura pufoasa cu stafide:

  • Incepeti cu pregatirea umpluturii de rom si stafide.
  • Puneti romul si stafidele intr-un castronel, acoperiti-le si lasati stafidele sa se inmoaie timp de 3 ore.
  • Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Ungeti o tava dreptunghiulare de copt, apoi acoperiti-o cu hartie de copt, ce va depasi marginile cu 5 cm pe lungimii tavii.
  • Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata dark rupta in bucati, zaharul si apa si mixati-le la foc mic pana cand obtineti o crema omogena.
  • Luati craticioara de pe foc si adaugati faina, cacaua, iar in final cele doua galbenusuri de ou.
  • Turnati aluatul obtinut in tava pregatita anterior.
  • Dati-o in cuptorul incins timp de 15 minute.
  • Intre timp continuati pregatirea umpluturii:
  • Topiti ciocolata dark pe bain-marie.
  • Intr-un castronel amestecati branza crema cu zaharul pudra, cu ajutorul unui mixer.
  • Adaugati ouale pe rand, turnati apoi ciocolata topita anterior pe bain-marie, dupa ce aceasta s-a racit putin.
  • In final adaugati stafidele inmuiate in rom timp de 3 ore.
  • Puneti umplutura peste blatul prajiturii si intindeti-l uniform pe toata suprafata acestuia.
  • Dati prajitura in cuptorul incins timp de 45 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati prajitura sa se raceasca in tava de copt lasata in cuptor.
  • Dati prajitura pufoasa cu stafide apoi la frigider cel putin 3 ore, apoi taiati-o in patrate si presarati deasupra putina cacao.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.