Minitarte cu crema de lamaie

11 Shares

Un desert frumos colorat, aromat si nu in ultimul rand foarte gustos, il obtineti preparand delicioasele Minitarte cu crema de lamaie. Formele de tarte folosite au diametrul de 7 cm (obtineti in jur de 30 de tarte), insa puteti folosi si forme cu diametrul mai mare, numarul tartelor obtinute va fi insa mai mic.

mini tarte cu crema de lamaie

Ingrediente Minitarte cu crema de lamaie:

Tarte:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece taiat in bucatele
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri zahar  pudra
  • 3 linguri apa

Crema de lamaie:

  • 4 galbenusuri
  • 125 ml suc de lamaie
  • 125 ml lapte fierbinte
  • 100 g zahar
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt moale

Preparare Minitarte cu crema de lamaie:

Tarte:

  • Toate ingredientele pentru aluat se pun intr-un robot de bucatarie si se mixeaza cca. 2 minute sau pana cand se obtine un aluat omogen.
  • Aluatul obtinut se pune intr-o folie de plastic si se da la frigider 30-40 minute.
  • Coca se va intinde apoi cu sucitorul pe o masa in care am pus faina, si se decupeaza din ea cercuri cu diametrul putin mai mare decat formele de tarte (pt.a putea imbraca si interiorul acestora).
  • Cercul de aluat obtinut se aseaza in forma de tarta presandu-se usor pentru a se mula pe peretii formei.
  • Fundul tartei se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se pun pe acesta cateva boabe de naut sau fasole, pentru a preveni umflarea aluatului la coacere.
  • Dupa ce puneti aluatul in toate formele de  tarte, mai lasati-le la frigider cca. 10 minute.
  • Tartele se pun apoi in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius si se lasa in cuptor pana cand devin aurii pe margine, cca. 20-30 minute (in functie de diametrul formelor de tarta).
  • Dupa ce s-au copt se scot din forma si se lasa sa se raceasca complet.
  • Intre timp se prepara crema de lamaie:

Crema de lamaie:

  • Se amesteca galbenusurile, zaharul, amidonul, se adauga sucul de lamaie si laptele fierbiente.
  • Compozitia obtinuta se fierbe pe bain-marie, amestecand continuu cu un tel din silicon, pana cand se ingroasa.
  • Se ia vasul de pe baia de aburi se adauga coaja rasa de lamaie si untul.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare, se lasa sa se raceasca (se acopera cu o folie de plastic alimentara pusa direct peste crema).
  • Dupa ce se raceste se umple fiecare tarta cu crema de lamaie obtinuta.
  • Se decoreaza cu boabe de rodie, fructe de padure sau frisca.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.