Budinca de paste cu spanac si peste

Budinca de paste cu spanac si peste este absolut delicioasa si se prepara foarte usor. Se serveste calda la cina alaturi de un pahar de vin alb sec.

Budinca de paste cu spanac si peste

Ingrediente Budinca de paste cu spanac si peste:

  • 5 fileuri de peste
  • 350 grame spanac
  • 400 grame paste penne
  • 50 grame branza crema
  • 2 linguri smantana
  • 2 catei de usturoi

Sos alb:

  • 2 linguri faina
  • 10 grame unt
  • 2 cani lapte
  • Sare
  • Piper
  • Nucsoara

 

  • 150 grame branza rasa telemea/mozzarella/cheddar, etc.
  • Rosii cherry

Preparare Budinca de paste cu spanac si peste:

  • Fierbeti pastele penne in apa cu sare al dente, apoi clatiti-le in apa rece si strecurati-le.
  • Intr-o tigaie topiti untul si caliti in acesta usturoiul.
  • Adaugati spanacul, branza crema si smantana.
  • Mixati ingredientele aproximativ 4-5 minute, apoi luati tigaia de pe foc.
  • Condimentati fileurile de peste cu sare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor.
  • Asezati 2 straturi de paste penne fierte al dente pe toata suprafata tavii.
  • Peste acestea intindeti compozitia de spanac+usturoi+branza crema+smantana obtinuta anterior.
  • Deasupra asezati fileurile de peste condimentate cu sare.
  • Peste peste asezati 2 straturi de paste penne.
  • Deasupra ultimului strat de penne turnati sosul alb:
  • Topiti untul, adaugati faina si mixati continuu.
  • Turnati laptele treptat, mixati continuu pana cand sosul se ingroasa.
  • Condimentati sosul cu sare, piper si nucsoara, apoi turnati-l peste ultimul strat de penne.
  • Deasupra radeti branza telemea/mozzarella/cheddar, etc. pe ochiurile mari de la razatoare.
  • Dati Budinca de paste cu spanac si peste in cuptorul incins la 200 grade celsius timp de 40-45 minute.
  • In ultimele 10 minute, puneti in branza topita de la suprafata, rosiile cherry si mai lasati budinca in cuptor pentru 8-10 minute.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.