Tarta cu caise si crema de vanilie

Delicata, aromata si savuroasa, Tarta cu caise si crema de vanilie, este un adevarat rasfat culinar. Crema de vanilie se imbina perfect cu cele mai parfumate fructe de vara.

Tarta cu caise si crema de vanilie

Ingrediente Tarta cu caise si crema de vanilie:

Crusta:

  • 250 g faina
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 40 ml apa rece

Crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri
  • 60 g zahar pudra
  • 20 g faina
  • 250 ml lapte
  • Semintele de la jumatate de pastaie de vanilie

Topping:

  • 8 caise taiate pe jumatate
  • 40 g zahar
  • 40 ml apa

Preparare Tarta cu caise si crema de vanilie:

Crusta:

  • Puneti faina intr-un castron mare.
  • In centrul acesteia se pune untul taiat in bucatele, zaharul si oul.
  • Framantati ingredientele pana obtineti o coca moale.
  • Adaugati apa, framantati pana cand aceasta s-a incorporat in aluat.
  • Aluatul obtinut se pune intr-o folie de plastic si se lasa la frigider minim 30 minute.

Crema de vanilie:

  • Intre timp galbenusurile se mixeaza cu 1/3 din zahar si cu faina.
  • Laptele se pune pe foc cu restul de zahar si cu semintele de vanilie.
  • Cand laptele incepe sa fiarba se adauga galbenusurile mixate cu zaharul si faina.
  • Se amesteca pana cand crema se ingroasa (2-3 minute).
  • Crema de vanilie se lasa sa se raceasca si se acopera cu o folie de plastic.

Coacere Tarta cu caise si crema de vanilie:

  • Scoateti aluatul ce a stat la frigider minim 30 minute si intindeti din el o foaie de cca. 3 mm, cu care veti imbraca apoi o tava de tarta cu diametrul de 20 cm (unsa in prealabil cu putin unt si presarata cu putina faina).
  • Aluatul pus in tava se da din nou la frigider timp de 20 minute,.
  • Dupa aceea intepati aluatul din loc in loc cu o furculita, puneti hartie de copt peste acesta si asezati boabe de fasole sau naut.
  • Se da in cuptorul incins la 190 grade Celsius timp de 20 minute.
  • Se scot apoi boabele de cereale si foaia de copt, si se mai lasa in cuptor 5 minute.
  • Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste aceasta crema de vanilie, se niveleaza.
  • Deasupra se aranjeaza jumatatile de caise.
  • Se da tava in cuptor inca 20 minute.
  • Cei 40 ml apa se fierb cu cele 40 g zahar pana se obtine un sirop gros.
  • Cu ajutorul unei perii de bucatarie intindeti siropul peste tarta de caise coapta, imediat dupa ce o scoateti din cuptor.
  • Tarta cu caise si crema de vanilie se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.