Pilaf la cuptor cu carne de pui

Deliciosul Pilaf la cuptor cu carne de pui este o mancare excelenta ce se prepara foarte usor. Se poate servi atat la masa de pranz, cat si la cina.

pilaf la cuptor cu carne de pui 1

Ingrediente Pilaf la cuptor cu carne de pui:

  • 3-4 pulpe de pui/piepti de pui
  • 200 grame orez cu bob rotund
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov taiat in cubulete mici
  • 2-3 linguri bulion
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri ulei

Preparare Pilaf la cuptor cu carne de pui :

  • Fierbeti bucatile de pui la foc mic timp de o ora, sau pana cand carnea se fragezeste.
  • Scoateti bucatile de pui si opriti 3-4 cani din supa de pui obtinuta, pentru a pregati orezul.
  • Caliti ceapa impreuna cu morcovul timp de 4-5 minute intr-o tigaie in care ati incins 2 linguri de ulei.
  • Adaugati orezul, bulionul dizolvat in 1/2 cana de supa de pui si restul de supa de pui.
  • Condimentati cu sare si piper.
  • Lasati orezul sa fiarba la foc mic timp de 20 minute, sau pana cand acesta se inmoaie.
  • Transferati apoi orezul si legumele intr-o tava de cuptor, nivelati-l si peste acesta adaugati bucatile de pui fierte anterior.
  • Dati tava in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 15-20 minute, sau pana cand se rumeneste carnea usor si excesul de lichid este absorbit.
  • Serviti Pilaful la cuptor cu carne de pui garnisit cu patrunjel proaspat tocat, alaturi de o salata de rosii sau de varza.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.