Naut prajit picant cu chili si lime

Agendautila » Retete culinare » Idei de aperitive » Naut prajit picant cu chili si lime

Naut prajit picant cu chili si lime este un aperitiv gustos foarte usor si rapid de preparat. Mirodeniile folosite impreuna cu coaja si sucul de lime dau acestui preparat culinar o savoare deosebita.

naut prajit

Ingrediente Naut prajit picant cu chili si lime:

  • 2 lingurite boia de ardei iute
  • 2 lingurite praf de chili
  • ½ lingurita zahar
  • 200 grame boabe de naut
  • Sare
  • Piper
  • Ulei pentru prajit
  • Sucul si coaja rasa de la o jumatate de lime sau lamaie

Preparare Naut prajit picant cu chili si lime:

  • Puneti boabele de naut sa stea in apa la inmuiat cel putin 6 ore. Fierbeti-le apoi la foc mediu timp de 1 1/2 ora. Strecurati-le, apoi stergeti-le cu un prosop de hartie, astfel incat acestea sa fie uscate pentru a le putea praji.
  • Intr-un castron mare amestecati boiaua de ardei iute cu praful de chili, zaharul, sarea si piperul pana obtineti o compozitie omogena.
  • Intr-o tigaie adanca antiaderenta turnati ulei suficient de mult pentru a acoperi fundul acesteia.
  • Lasati-l sa se incinga la foc mediu, apoi adaugati boabele de naut fierte si uscate.
  • Lasati-le sa se prajeasca la foc mic timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.
  • Cu ajutorul unei linguri cu gauri transferati boabele de naut prajite intr-o farfurie intinsa pe care ati asezat un prosop de hartie (pentru a mai absorbi din grasime).
  • Lasati-le sa se raceasca timp de 5 minute, apoi cand inca mai sunt fiebinti puneti-le in castronul cu amestecul de mirodenii si mixati-le pana cand nautul s-a combinat uniform cu condimentele.
  • Turnati deasupra sucul si coaja de lime sau lamaie si si serviti-le imediat alaturi de o salata simpla.
  • Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Naut prajit picant cu chili si lime” va invitam sa completati formularul de mai jos.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.