Muzeul Natura Vaii Teleajenului din Valenii de Munte

2 Shares

Amenajat intr-o cladire monument istoric – fosta Universitate Populara infiintata la Valenii de Munte de Nicolae Iorga in 1908, Muzeul Natura Vaii Teleajenului prezinta o sinteza a arealului specific acestei extrem de atractive regiuni a Romaniei – flora, vegetatia, fauna, relieful, peisajul, clima.

muzeul natura vaii teleajenului 6

Muzeul Natura Vaii Teleajenului are doar doua incaperi: in prima se afla casa de bilete, cateva suveniruri , dar puteti admira si expozitii temporare (in prezent expozitia „Moluste de azi”).

muzeul natura vaii teleajenului 1

In cea de-a doua incapere se afla muzeul propriu-zis al naturii Vaii Telejenului. Aici puteti admira intr-o atmosfera absolut spectaculoasa exponate naturalizate de mare valoare – pasari (ierunca, mierla neagra, cocosul de munte, viesparul, uliu porumbar, uliu pasarar, gaita) si mamifere (jder de copac, vulpe, mistret, urs brun, capra de munte, ras, cerb) specifice zonei, cu plante si arbori, etalate in mediul lor natural.

muzeul natura vaii teleajenului 4muzeul natura vaii teleajenului 5

Cum am precizat anterior, atmosfera este absolut spectaculoasa pentru ca ofera senzatia si emotia unei inedite plimbari prin padure deoarece muzeul a fost conceput intr-o maniera moderna interactiva cu jocuri de sunet si lumina, ce dau impresia ca vietuitoarele parca se trezesc din somn, la apropierea vizitatorului…

muzeul natura vaii teleajenului 2muzeul natura vaii teleajenului 3

Pe parcusul vizitei sunteti insotiti de un ghid ce va ofera informatii interesante despre muzeu.
Vizitarea muzeului Natura Vaii Teleajenului nu dureaza mai mult de 20 de minute, asa ca daca va aflati in zona este bine sa treceti pragul acestui incantator muzeu prahovean realizat cu multa daruire si eleganta.
Muzeul Natura Vaii Teleajenului se afla in Valenii de Munte pe strada Berevoiesti nr. 14 si este deschis de marti pana duminica intre orele 9 si 17. Pretul unui bilet de intrare este de 4 lei/persoana.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

One comment

  • Mihai Ciobanu

    Foarte documentata vizita la acest obiectiv de stiinte ale naturii. Astept si alte postari ca sa imi fac cate o idee pe unde se mai poate vizita ceva interesant in aceasta tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.