Muzeul Africii Centrale Bruxelles

Muzeul Africii Centrale a fost construit intre anii 1904 – 1909 la comanda Regelui Leopold al II-lea. Muzeul gazduieste cea mai mare colectie de obiecte etnografice ce provin din Africa Centrala, in special din Congo.

muzeul africii centrale11muzeul africii centrale10muzeul africii centrale9

Colectia de artefecte unica a Muzeul Africii Centrale expune picturi, masti, obiecte, bijuterii, elemente decorative, instrumente muzicale ce ne ofera o imagine de bogatiei si diversitatii continentului african. Viata salbatica ecuatoriala este reprezentata prin nenumarate varitati de insecte, amfibieni, reptile, pasari si mamale, adesea prezentate intr-un cadru ce reproduce cu succes mediul lor ambiant natural.
Fascinanta istorie a explorarii Africii Centrale si prezenta belgienilor in Congo sunt printre principalele atractii ale muzeului. Tot aici putem admira harti geografice originale, valiza lui Henry Morton Stanley (jurnalist britanic, explorator al Africii Centrale), o coloana comemorativa portugheza si lucrari de arta africane cu o puternica influenta crestina si coloniala.

muzeul africii centrale8muzeul africii centrale7muzeul africii centrale6
Salile dedicate geologiei si mineralogiei expun evolutia scoartei Pamantului, vulcanologia, esantioane de minerale si roci organice.
Colectia Muzeul Africii Centrale este foarte bogata – iata cateva cifre: 10 milioane de exemplare de animale, 6 milioane de insecte, 800.000 pesti, 180.000 obiecte etnografice, 20.000 de mape geografice, 16.000 de minerale, 8.000 instrumente muzicale, 4.000 lucrari de arta, 2 km de arhive istorice (ce includ scrisori, fotografii, jurnale si notite ale exploratorului Stanley si nu numai). Majoritatea acestora sunt tinute intr-un depozit si adesea sunt imprumutate pentru expozitii sau cercetari stiinfice in toata lumea.

muzeul africii centrale5muzeul africii centrale4muzeul africii centrale3
Insa chiar mai mult decat a fi o mostenire pretioasa, colectia Muzeului Africii Centrale este in primul rand un instrument important pentru cercetarea stiintifica. Studenti si cercetatori pot vizita muzeul si consulta documentele si arhivele acesteia pentru a analiza obiectele colectiei si exemplarele acesteia.
Muzeul Africii Centrale este deschis de marti pana vineri intre orele 10 si 17, iar in week-end intre orele 10 si 18. Pretul unui bilet de intrare este de 4 euro, , insa daca va cumparati Brussels Card il puteti vizita gratis . Cu acest card aveti transportul gratuit pe toate mijloacele de transport (metrou, autobuze, tramvaie) si puteti vizita gratis peste 30 de atractii turistice din Bruxelles (printre care Autoworld Bruxelles, Muzeul Instrumentelor Muzicale, Cinquantenaire, Maison du Roi, Muzeul Orientului Indepartat, Muzeul Jucariilor, Muzeul Regal al Africii Centrale, Muzeul Magritte,etc.) si de asemenea puteti avea reducere intre 5% si 25% la multe alte obiective turistice Bruxelles , dar si la anumite restaurante, shop-uri, expozitii. O data cu achizitionarea Brussels Card veti primi gratuit si o harta a orasului.
muzeul africii centrale2muzeul africii centrale1
Brussels Card exista in 3 variante: 24 ore – 24 euro, 48 ore – 34 euro, 72 ore – 40 euro (mai 2013). Se poate procura de la Biroul de Turism din Grand Place .

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *