Prajitura cu crema vanilie fructe si napolitana

10 Shares

Prajitura cu crema vanilie fructe si napolitana este un adevarat deliciu de vara ! Blatul pufos, crema fina cu frisca, topping-ul savuros si decorul de napolitana, alcatuiesc un desert exceptional.

Prajitura cu crema vanilie fructe si napolitana

Ingrediente Prajitura cu crema vanilie fructe si napolitana:

Blat pandispan:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina

Crema:

  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 1 litru lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri unt
  • Fructe de padure mixte (zmeura, afine, mure)

Topping:

  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri apa calda
  • 1 lingura amidon

Decor:

  • 50 grame napolitana rasa

Preparare Prajitura cu crema vanilie fructe si napolitana:

Blat:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.
  • Se incorporeaza zaharul treptat, se mixeaza pana obtineti o bezea tare.
  • Se adauga galbenusurile treptat cu ajutorul unei spatule, apoi se incorporeaza faina.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 23×33 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da in cuptorul incins la 170 grade celsius timp de 20 minute.

Crema:

  • Continutul plicurilor de budinca se amesteca cu 150 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Cand clocoteste se incorporeaza compozitia de praf budinca+lapte.
  • Se amesteca pana cand budinca se ingroasa.
  • Se ia de pe foc si se adauga in budinca obtinuta untul, se amesteca pana la omogenizare, apoi se lasa sa se raceasca complet.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza pana cand se intareste usor, apoi se incorporeaza treptat in budinca de vanilie racita complet.
  • Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul pandispan racit complet.
  • In aceasta se pun fructele de padure, care se imping usor in crema.
  • Se niveleaza si se da la frigider.

Topping:

  • Pe bain-marie se topeste untul impreuna cu zaharul.
  • Se adauga amidonul, cacaua si in final apa calda.
  • Se amesteca pana la omogenizare, se lasa sa se raceasca putin si se toarna in mijlocul prajiturii, apoi se intinde uniform spre margini.
  • Deasupra se decoreaza cu napolitana data pe razatoarea cu ochiuri mici.
  • Prajitura cu crema vanilie fructe si napolitana se lasa la frigider minim 4 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.