Palatul Charlottenburg

0 Shares

Palatul Charlottenburg a fost construit de Principele Friedrich al III-lea in anul 1699 ca palat de vara pentru sotia sa Sophie Charlotte. Aceasta resedinta regala, cel mai mare palat din Berlin, este inconjurat de o frumoasa gradina in stil Baroc. In interior, se poate admira cea mai mare colectie de tablouri franceze din secolul XVIII din afara Frantei.

Ajunsi la Palatul Charlottenburg turistii pot vizita atat Palatul Vechi, ce cuprinde: apartamentele regale construite in stil baroc, colectia de portelanuri chinezesti si japoneze si sala cu argintarii, dar si Aripa Noua , adaugata palatului de Friedrich cel Mare, cu mobila sala grandioasa in stil rococo.
palatul charlottenbrug 1Complexul a fost extins de cateva ori, fiind adaugate un turn in forma de dom cu o statuie a zeitei norocului – zeita Fortuna, cateva aripi, Orangeria, Anexa si Ceainaria Belvedere ce in prezent gazduieste muzeul de portelanuri. De asemenea aici se afla si mausoleul Reginei Louise si pavilionul Schinkel, construit ca o rsedinta de vara pentru regele Friedrich Wilhelm al II-lea.

Palatul Charlottenburg a fost distrus in mare parte in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si reconstructia lui a inceput in anul 1950. Teatrul ce se afla in incinta palatului Charlottenburg gazduieste in prezent Muzeul Preistoric si al Istoriei Timpurii, si se „mandreste” cu obiecte provenite din celebra excavare a Troiei facuta de arheologul Heinrich Schliemann in sec. XIX.
palatul charlottenbrug 2Palatul Charlottenburg se poate vizita in perioad aprilie- octombrie de marti pana duminica intre orele 10 si 18, iar in perioada noiembrie-martie intre orele 10 si 17. Pretului unui bilet de intrare este de 10 euro pentru Palatul Vechi si 6 euro pentru Aripa Noua, iar gradina se pot vizita gratuit. Aripa Noua se poate vizita cu audioguide.

Langa Palatul Charlottenburg se afla restaurantul Kleine Orangerie ce are un atrium insorit si o terasa pentru vreme placuta. Aici puteti servi masa, un ceai sau va puteti relaxa cu o delicioasa inghetata. Tot langa palat se afla si cladirea Grosse Orangerie unde se tin concerte de muzica clasica din aprilie pana in octombrie , iar piese muzicale din secolele XVII-XVIII se canta de catre o orchestra ce poarta costume lucrate in stil baroc.

Concluzionand, Palatul Charlottenburg este, alaturi de alte obiective turistice din Berlin, o atractie turistica ce nu trebuie ratata atunci cand vizitati frumoasa capitala a Germaniei.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.