Ochiuri cu conopida in sos picant

Savuroasele Ochiuri cu conopida in sos picant sunt ideale pentru un pranz delicios. Aroma condimentelor folosite confera acestui fel de mancare un gust nemaipomenit.

ochiuri-cu-conopida-in-sos-picant

Ingrediente Ochiuri cu conopida in sos picant:

  • 300 grame conopida
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 600 grame rosii in bulion
  • 4 oua
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel
  • Seminte de dovleac

Preparare Ochiuri cu conopida in sos picant:

  • Taiati conopida in buchetele, spalati-le, fierbeti-le in apa cu sare 7-8 minute, strecurati-le.
  • Intre timp incingeti o tigaie la foc mediu si puneti in aceasta semintele de fenicul si chimen, mixati.
  • Cand acestea incep sa sara si sa miroasa, adaugati uleiul, ceapa tocata, fulgii de ardei iuti si turmericul.
  • Dupa 3-4 minute incorporati rosiile in bulion, condimentati cu sare si piper.
  • Lasa ingredientele sa fiarba 8-10 minute la foc mic, avand grija sa le mixati din cand in cand.
  • In final adaugati buchetelele prefierte de conopida.
  • Faceti 4 adancituri in sosul format in tigaie si adaugati ouale.
  • Lasati ingredientele pe foc pana cand sunt gata ouale.
  • Garnisiti cu patrunjel proaspat tocat si seminte de dovleac.
  • Ochiurile cu conopida in sos picant se servesc calde alaturi de paine prajita.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.