Obiective turistice Bruxelles

Bruxelles este un oras deosebit cu o varietate imensa de locuri de vizitat. Mai jos am alcatuit o lista cu obiective turistice Bruxelles ce cuprinde muzee, parcuri, zone de interes general.

Desi lista nu este exhaustiva, credem ca reprezinta un adevarat „esantion” a ceea ce Bruxell-ul are de oferit turistilor sai. Pana la urma daca va aflati la  Bruxelles trebuie sa incepeti sa vizitati cate ceva!

Lista obiective turistice Bruxelles:

 Parcul Cinquantenaire a fost construit in timpul domniei regelui Leopold al II-lea. Este cunoscut in special pentru complexul de muzee ce se afla acolo – Muzeul Cinquantenaire , Muzeul Militar si Autoworld. In acest parc se afla si masiva Arcada Cinquantenaire, un arc trimfal construit in anul 1880 pentru a celebra 50 de ani de la Independenta Belgiei……..

obiective turistice bruxelles11obiective turistice bruxelles9

obiective turistice Bruxelles: Parcul Cinquantenaire

Muzeul Cinquantenaire din Bruxelles se afla in Parcul Cinquantenaire alaturi de Autoworld si Muzeul Militar Regal. Aici puteti vedea colectii de artefacte nationale din preistorie pana in perioada Merovingiana, precum si alte descoperiri din Egipt, Iran, Orientul Apropiat. Printre atractiile muzeului se numara colectii de sarcofage egiptene, vase din Grecia antica, o podea din mozaic de Apamea si un model in miniatura al Romei antice.

obiective turistice bruxelles1

obiective turistice Bruxelles: Muzeul Cinquantenaire

Grand Place Bruxelles se afla in piata centrala a capitalei belgiene si primul document ce semnaleaza prezenta unui ” forum inferius” ( piata inferioara) in zona portului raului Senne (ce curge de-a lungul Bruxellului), dateaza din 1174…..

obiective turistice bruxelles10obiective turistice bruxelles

obiective turistice Bruxelles: Grand Place

Biserica Inimii Sacre – Koekelberg din Bruxelles este a cincea ca marime din lume dupa Basilica Notre-Dame de la Paix din Yamoussoukro (Coasta de Fildes), Basilica Sfantul Petru din Roma, Catedrala St. Paul din Londra si Basilica Santa Maria dei Fiori din Florenta. Ea este este o capodopera a arhitecturii Art Deco si a fost construita cu ajutorul colaborarii dintre arhitectul Albert Van Huffel, cu inginerul Paul Rome si cu sculptorul Harry Elstrom.

obiective turistice bruxelles9obiective turistice bruxelles29

obiective turistice Bruxelles:Koekelberg

Mini Europe Bruxelles adaposteste peste 350 de monumente in miniatura din toata Europa. El se afla in parcul de distractii Brupark alaturi de Atomium, Water Park si Amusement Park. Toate acestea le puteti vedea intr-o excursie de o zi mai ales daca aveti copii si nu-i puteti duce in 80 de orase intr-o singura calatorie….

obiective turistice bruxelles8obiective turistice bruxelles20

obiective turistice Bruxelles: Mini-Erope 

Nici turn, nici piramida, un pic cubic, un pic sferic, partial sculptura, partial arhitectura, o relicva a trecutului cu o infatisare futurista, muzeu si centru expozitional – Atomium Bruxelles  – este in acelasi timp un obiect, un spatiu, o utopie, si singurul simbol de acest gen din lume ce eludeaza orice fel de clasificare…….

obiective turistice bruxelles7obiective turistice bruxelles21

obiective turistice Bruxelles: Atomium

Muzeul de Jucarii se afla intr-o casa mare cu 20 de camere si o suprafata de peste 1000 metri patrati chiar in apropierea centrului Bruxellului. Este „plin ochi” de jucarii, jucarii si iar jucarii…Acestea au fost donate de diverse familii belgiene, dar si din alte tari europene, care si-au facut curatenie prin casa dupa ce copiii lor au crescut si nu au mai avut nevoie de ele….

obiective turistice bruxelles6obiective turistice bruxelles22

obiective turistice Bruxelles: Muzeul de Jucarii

Autoworld Bruxelles va invita sa hoinariti prin istoria vehiculelor din toate timpurile, adunate intr-o colectie unica si remarcabila: peste 300 de exemplare de diferite origini din 1886 pana in anii 70’. Carute trase de cai, masini sedan sport cu doua usi din anii 50’, limuzine de vis, masini obisnuite si sa nu uitam de motociclete si vehicule comerciale.

obiective turistice bruxelles5obiective turistice bruxelles44

obiective turistice Bruxelles: Autoworld 

Aflat intr-o cladire Art Nouveau din vara anului 2000 , Muzeul Instrumentelor Muzicale din Bruxelles, isi etaleaza de-a lungul a patru etaje, gama considerabila de exponate din toate timpurile si toate colturile lumii. Un etaj intreg ne poarta in timp dezvaluindu-ne diverse instrumente decorate cu picturi ornamentale (ce constituie adevarate mini opere de arta) ce au apartinut familiilor aristocrate si cercurilor burgheze din Europa.

obiective turistice bruxelles43obiective turistice bruxelles40

obiective turistice Bruxelles: M.I.M.

Casa Berii Bruxelles este situata in centrul frumoasei capitale belgiene, in Grand Place nr. 10. A fost construita intre anii 1695-1698 pentru a fi sediul asociatiei berarilor din Belgia de la acea vreme. Acum aici puteti vizita un mini-muzeu ce va dezvaluie echipamente de producere a berii scoase din uz si moderne, un film in care vi se explica cum se fabrica berea, iar la finalul turului sunteti serviti cu o bere blonda sau de care doriti….

obiective turistice bruxelles42obiective turistice bruxelles41

obiective turistice Bruxelles: Casa Berii

 Proiectat de arhitectul francez Alexander Marcel (1860-1928), Turnul Japonez si Pavilionul Chinezesc (ce alcatuiesc Muzeul Orientului Indepartat din Bruxelles) cu chioscul si anexa sa, formeaza un complex uluitor si exotic ce a fost comandat de Leopold al II-lea al Belgiei.

obiective turistice bruxelles3obiective turistice bruxelles3

obiective turistice Bruxelles: Muzeul Orientului Indepartat

Coudenberg este un site arheorlogic alcatuit din fostul Palat al Bruxell-ului, Casa Hoogstraeten si strada subterana Rue Isabelle.
In interiorul cladirii principale ce adapostea Aula Magna a Palatului, sala unde se tineau banchete regale, numai cateva pivnite ( ce erau probabil folosite ca spatiu de depozitare) au supravietuit si ele se afla chiar sub Place Royale.

obiective turistice bruxelles45obiective turistice bruxelles26

obiective turistice Bruxelles: Coundenberg

Muzeul Africii Centrale a fost construit intre anii 1904 – 1909 la comanda Regelui Leopold al II-lea. Muzeul gazduieste cea mai mare colectie de obiecte etnografice ce provin din Africa Centrala, in special din Congo.
Colectia de artefecte unica a Muzeul Africii Centrale expune picturi, masti, obiecte, bijuterii, elemente decorative, instrumente muzicale ce ne ofera o imagine de bogatiei si diversitatii continentului african. Viata salbatica ecuatoriala este prezentata prin nenumarate varitati de insecte, amfibieni, reptile, pasari si mamale, adesea prezentate intr-un cadru ce reproduce cu succes mediul lor ambiant natural.

obiective turistice bruxelles46obiective turistice bruxelles26

obiective turistice Bruxelles: Muzeul Africii Centrale

Muzeul Bancii Nationale a Belgiei a fost fondat in anul 1982 si cuprinde 15 sali ce se axeaza pe 4 teme principale: : istoria mijloacelor de plata si trecutul Bancii Nationale, sarcinile si activitatile acesteia, rolul unei etalon monetar in economie si in final, banii ca fenomen cultural.

obiective turistice bruxelles47obiective turistice bruxelles27

obiective turistice Bruxelles: Muzeul Bancii Nationale

Muzeul Charlier a fost inital resedinta filantropului si iubitorului de arta Henri Van Cutsem. In 1904, dupa moartea acestuia, prietenul sau – sculptorul Guillaume Charlier a mostenit cladirea impreuna cu colectiile de arta ale lui Van Cutsem si a continuat achizitionarea de opere de arta ce apartineau artistilor belgieni contemporani.

obiective turistice bruxelles47obiective turistice bruxelles28

obiective turistice Bruxelles: Muzeul Charlier

Muzeul de Stiinte Naturale – muzeul expune o mica parte din colectia Regala a Institutului Belgian pentru Stiinte Naturale, un centru recunoscut international din care muzeul face parte. Colectiile muzeului cuprind: galeria dinozaurilor, galeria evolutiei, colectia de fosile, colectia de minerale. Muzeul este deschis de marti pana duminica intre orele 10-18. Pretul unui bilet de intrare este de 7.50 euro/perosana, insa daca va cumparati Brussels Card il puteti vizita gratis.

obiective turistice bruxelles48obiective turistice bruxelles6

obiective turistice Bruxelles: Muzeul de Stiinte Naturale

Muzeul Regal de Arme si Istorie Militara se afla in Parcul Cinquantenaire , iar aici putem descoperii peste 10 secole de istorie si tehnologie militara. Muzeul este vast si cuprinde urmatoarele colectii: deparatamentul de aviatie, departamentul tancuri, departamentul navigatie, colectia de armuri, tablouri, uniforme militare, colectia de medalii si ordine. Muzeul Regal de Arme si Istorie Militara este deschis de marti pana duminica intre orele 9-12 si 13-16.45, intrarea este libera.

obiective turistice bruxelles5obiective turistice bruxelles

obiective turistice Bruxelles: Muzeul Regal de Arme si Istorie Militara

Muzeul Wiertz – se afla in cartierul Leopold din Bruxelles si este dedicat in intregime pictorului belgian Antoine Wiertz ( 1806-1865) ce a facut parte din miscarea Romantica belgiana. Atelierul sau, un sanctuar al artistului si al muncii sale, a pastrat atmosfera speciala a timpurilor in care a trait acesta, si gazduieste o colectie alcatuita din tablourile , desenele si sculpturi lui Antoine Wiertz, ce dezvaluie influentele pe care le avea de la Vechii Maestrii, printre care Rubens, Michelangelo si Raphael. Muzeul se poate vizita de marti pana duminica intre orele 10-12 si 13-17, intrarea este libera.

obiective turistice bruxelles4obiective turistice bruxelles7

obiective turistice Bruxelles: Muzeul Wiertz

Parlamentul European – desigur daca ajungeti la Bruxelles e bina sa dati o fuga si pana la sediul Parlamentului European din Rue Wiertz 60, mai ales ca se poate vizita gratuit! Tururile cu ghid sunt de luni pana joi intre orele 10 si 15 (turul incepe la fiecare inceput de ora), iar vinerea turul este numai de la ora 10. Ghidul va prezinta rolul si activitatile Parlamentului European si in cadrul turului puteti vizita Camera de Sedinte a Parlamentului European.
Atentie ! tururile nu sunt posibile insa in timpul sesiunilor plenare sau in timpul sarbatorilor legale.

obiective turistice bruxelles3obiective turistice bruxelles5

obiective turistice Bruxelles: Parlamentul European

Porte de Hal – este ultimul vestigiu al celui de-al doilea zid ce inconjura orasul Bruxelles in Evul Mediu, si una din cele mai emblematice cladiri istorice ale capitalei belgiene. In spatele fatadei complet renovate, vizitorii pot afla istoria cladirii si cine a locuit in ea de-a lungul timpului. De asemenea aici veti invata despre istoria orasului, despre rolul cetatenilor ce au aparat orasul, despre folclorul belgian. Printre obiectele expuse vizitatorii pot admira amura de ceremonie a Arhiducelui Albert si calul sau impaiat. Porte de Hal este deschis marti – vineri 9.30 -17, iar sambata si duminica 10-17. Pretul unui bilet de intrare este de 5 euro/persoana , insa daca va cumparati Brussels Card il puteti vizita gratis.

obiective turistice bruxelles2obiective turistice bruxelles2

obiective turistice Bruxelles: Porte de Hal

Muzeul Vechilor Maestri – ce face parte din ansamblul Muzeelor de Arte Frumoase din Bruxelles, are o colectie remarcabila de lucrari ce apartin Vechilor Maestrii, si acopera o perioade din secolul XV pana in secolul XVIII. Capodoperele muzeului constau in lucrari de : Hieronymus Bosch, Lucas Cranach, Gerard David, Pieter Bruegel cel Batran, Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck, Le Lorrain, Jusepe de Ribera, Giovani Battista Tiepolo si altii.
Muzeul a fost fondat in anul 1801 de Napoleon Bonaparte , iar colectia isi are originile din timpul Revolutiei Franceze, cand multe lucrari de arta au fost confiscate in special de la institutii religioase. In 1913 muzeul si-a imbogati colectia cu peste 4.000 de lucrari datand din secolele XVI – XIX, ce au fost donate de colectionarul belgian Jean de Grez. Muzeul Vechilor Maestri este deschis de marti pana duminica intre orele 10 si 17, iar pretul unui bilet de intrare este de 8 euro/persoana, insa daca va cumparati Brussels Card il puteti vizita gratis.

obiective turistice bruxelles1obiective turistice bruxelles1
obiective turistice Bruxelles: Muzeul Vechilor Maestri

Please follow and like us:

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.