Obiective turistice Berlin

19 Shares

Obiective turistice Berlin

Berlinul este cel mai dinamic oras din Germania si una din cele mai fascinanate capitale europene.
Imediat dupa caderea Cortinei de Fier, orasul ce timp de aproape 30 de ani a fost divizat in doua parti: Berlinul de Est si Berlinul de Vest, a devenit un intreg si a reusit sa ajunga o metropola impresionanta in centrul Europei. Berlinul este un oras al culturii, stiintei, politicii , dar si gazda unor Universitati de prestigiu ( Universitatea Humboldt, Universitatea Tehnica , Academia de Film si Televiziune, etc.), festivaluri de muzica si film, institute de cercetare, etc.

Lista obiective turistice Berlin

Lista alcatuita mai jos nu este exhaustiva ci cuprinde doar cateva din varietatea de obiective turistice pe care le ofera Berlinul. Asadar, daca va petreceti 3-4 zile in acest minunat oras veti fi impresionati cand veti vizita atractiile turistice prezentate mai jos.

Zoo Berlin, cel mai preferat loc de distractie al familiilor berlineze, este dotat de municipalitate cu un urias loc de joaca pentru copii, restaurante, si cafenele. El este caminul a 13.700 de animale si a peste 1.400 de specii.

zoo berlin 4

Daca va aventurati intr-o scurta croaziera pe raul Spree ce traverseaza centrul capitalei germane puteti vedea imagini din Berlin de neegalat. Pe malurile acestui rau intalnim multe cladiri importante si atractii turistice de larg interes precum: Insula Muzeelor, Potsdamer Platz, Reichstag, Catedrala din Berlin, sediul televiziunii ARD, Reuters, RTL, etc.

imagini spree 1

Catedrala din Berlin a fost construita in 1465 pe locul vechii capele St Erasmus ce apartinea Curtii Regale. Proiectata de arhitectul Julius Raschdorff, catedrala are atat elemente baroce cat si renascentiste si este o atractie turistica ce atrage multi vizitatori. Catedrala are 114 metri lungime, 74 metri latime, si un dom inalt de 70 metri. Domul, reconstruit intre 1975-1983,  este decorat cu 39 metri patrati mozaicuri ce ilustreaza scene biblice din Predica de pe Munte.

catedrala din berlin 1

Turnul de televiziune din Berlin a fost construit in Alexanderplatz si a fost proiectat de arhitectul Hermann Henselmann, rezultatul fiind un turn inalt, subtire ce arata ca o racheta. Sfera insasi seamana foarte mult cu un satelit sovietic, insa cladirea in sine este un turn de televiziune functional, dar si un simbol al Germaniei de Est.

turnul de televiziune 1

Insula Muzeelor este o colectie unica de 5 muzee (Altes Museum, Alte Nationalgalerie, Pergamon Museum, Bode Museum, Neues Museum) construita intre anii 1824 si 1930 pe o mica insula a raului Spree ce strabate Berlinul.

insula muzeelor 1

Palatul Charlottenburg a fost construit de Principele Friedrich al III-lea in anul 1699 ca palat de vara pentru sotia sa Sophie Charlotte. Aceasta resedinta regala, cel mai mare palat din Berlin, este inconjurat de o frumoasa gradina in stil Baroc. In interior, se poate admira cea mai mare colectie de tablouri franceze din secolul XVIII din afara Frantei.

palatul charlottenbrug 2

Rotes Rathaus (Primaria rosie) este Primaria din Berlin aflata in districtul Mite pe strada Rathausstrasse langa Alexanderplatz. Numele acesteia deriva de la fatada sa ce este alcatuita din caramizi de culoare rosie. Rathaus a fost construita intre anii 1861 si 1869 in stil italian renascentist de arhitectul Hermann Friedrich Waesemann. Cladirea initiala a fost in mare parte distrusa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial; ea a fost refacuta dupa planurile originale intre 1951 si 1956.

obiective turistice berlin rathaus

Alexanderplatz se afla in centrul orasului inca din Evul Mediu, iar in secolul XIX era una dintre cele mai aglomerate piete din Berlin. Initial se numea Ochsenmarkt, insa in 1805 dupa vizita tarului rus Alexandru I in capitala Germaniei, a fost redenumita Alexanderplatz. Localnicii insa o numesc simplu „Alex”.

obiective turistice berlin alexander platz

Reichstag, sediul Parlamentului german, estul unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Berlin. Este aproape de Poarta Branderburg si inaintea unificarii Germaniei se afla chiar langa Zidul Berlinului.
Dupa intemeirea Imperiului German in 1872, s-a dorit construirea unei cladiri mari pentru a gazdui parlamentul in Berlin. Insa abia dupa 10 ani se va semna un contract de executie al acestuia. In acest sens s-a tinut un concurs la care au participat 183 de concurenti, iar proiectul ales a fost cel propus de Paul Wallot . Arhitectul german a creat o cladire impozanta in stil neo-renascentist (intre 1884 si 1894) cu lungimea de 137 metri si latimea de 97 metri. Celebra inscriptie „Dem Deutschen Volke” (Poporului German) a fost adaugata mai taziu in 1916 .Reichstag-ul se poate vizita zilnic intre orele 8 si 23, iar intrarea este gratuia. Cel mai bine este sa va inscrieti online daca stiti exact data in care veti vizita acest popular obiectiv turistic.

obiective turistice berlin Reichstag

Potsdamer Platz era una din cele mai aglomerate piete din Europa in anii 1920-1930. In acea perioada aceasta a fost un centru important de transport, dar si o zona populara pentru distractii. Aici se aflau numeroase baruri, cafenele si cinematografe. Potsdamer platz a fost distrusa complet in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, insa in 1998 s-a redeschis oficial o noua Potsdamer Platz. Aici se afla o statie noua de metrou , cladiri moderne de birouri, shopping sau centre de distractii, ceea ce amintesc de statusul sau initial: una din cele mai pline de viata piete din Germania.

obiective turistice berlin Potsdamer platz

Brandenburger Tor este o poarta monumentala construita in secolul XVIII ca simbol al pacii. In timpul Razboiului Rece, aceasta se afla chiar langa granita dintre Berlinul de Est si cel de Vest, si a devenit simbolul unui oras divizat.

De la caderea zidului Berlinului, Poarta Brenderburg a devenit simbolul Berlinului reunificat si totodata cea mai cunoscuta emblama a orasului.
Poarta Brandergurg se afla la capatul celebrului bulevard Unter den Linden, cel mai mare din Berlin. Initial facea parte din zidul ce inconjura orasul Berlin si era calea principala de intrare in oras. In prezent a ramas numai poarta din zidul ce inconjura orasul.
Poarta monumentala a fost proiectata de arhitectul Carl Gotthard la cererea imparatului Fredrick Wilhelm a II-lea. Ea a fost construita intre 1778 si 1791, are 65.5 metri latime , 28 metri inaltime si arhitectul a avut ca reper de inspiratie pentru acesta Propylaea, poarta de intrare in Acropolis – Atena. Ornamentarea acesteia, inclusiv basorelieful ce include scene din mitologia greaca, a durat inca 4 ani pentru a fi terminata.

obiective turistice berlin brandenburger tor

Velotaxi – un mod mai putin obisnuit de a vizita Berlinul este sa va plimbati cu Velotaxi. Aceasta plimbare inedita are insa pretul sau: primul km costa 6 euro si fiecare kilometru in plus costa 4 euro, sau puteti alege intre o plimbare de 30 minute: 22 euro, sau de 60 minute, 38 de euro.

obiective turistice berlin velotaxi

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.