Insula Muzeelor din Berlin

0 Shares

Insula Muzeelor este o colectie unica de 5 muzee (Altes Museum, Alte Nationalgalerie, Pergamon Museum, Bode Museum, Neues Museum) construita intre anii 1824 si 1930 pe o mica insula a raului Spree ce strabate Berlinul.

insula muzeelor 1

Primul muzeu construit al fost Altes Museum (Muzeul Vechi),  acesta  fiind primul muzeu public din Prusia . Arhitectul Karl Friedrich Schinkel a proiectat Altes Museum in stil neoclasic cu o rotunda, un dom si un portico in anul 1830. Muzeul a fost distrus in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial si reconstruit in anul 1960. O noua restaurare a inceput in 2012 si va consta in construirea unui tavan din sticla si refacerea scarilor. Aceasta va dura cel putin 4 ani si va costa in jur de 128 milioane de euro.

insula muzeelor 2

In 1859 Friedrich Wilhelm al IV-lea a comandat construirea Neues Museum (Muzeul Nou) pentru a gazdui colectiile Egipteana si preistorica . Si acesta a fost distrus in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial si refacut in anul 1999. Principalele atractii ale Neues Museum sunt: Bustul lui Nefertiti, colectia de papirusuri egiptene si Biblioteca Antica.

insula muzeelor 3Alte Nationalgalerie a fost construita intre 1867 si 1876 de arhitectul Johann Heinrich Strack ca un templu antic . Acesta gazduieste colectiile de picturi germane si europene din sec. XIX. Alte Nationalgalerie a fost renovata in 2001 , iar in prezent adaposteste si alte lucrari importante de arta : Monet, Manet, Renoir si Caspar David Friedrich.

Muzeul Bode construit in stil Baroc in 1904, s-a numit initial Muzeul Kaiser Friedrich pentru Arta Europeana Renascentista. El a fost redenumit in 1956 dupa numele primului sau director Wilhelm von Bode. Bode Museum a fost restaurat in anul 2006 si gazduieste o colectie vasta de sculpturi, Muzeul Artei Bizantine si o colectie numismatica.

insula muzeelor 4

Cel mai cunoscut , dar si cel mai recent din complexul muzeal este Pergamon Museum (1930). El a fost construit pentru a crea noi spatii expozitionale ce adapostesc artefacte gasite in sec. XIX de arheologul german Heinrich Schliemann in momentul descoperirii comorii regelui Priam. Permon Museum atrage anual peste 1 milion de vizitatori din toata lumea pentru a admira: Altarul Pergamon reconstruit, Poarta lui Milet, Fatada Mshatta si Poarta lui Istar.

insula muzeelor 5

Insula Muzeelor din Berlin, monument cultural si arhitectural de mare importanta, a intrat in patrimonial UNESCO in anul 1999, asa ca aveti toate motivele sa o vizitati, dar nu uitati si de alte obiective turistice Berlin daca ajungeti in minunata capitala a Germaniei.

insula muzeelor 6

Programul de vizitare al acestor muzee este urmatorul:

Altes Museum, Alte Nationalgaleire si Bode Museum sunt inchise lunea, iar de marti pana duminica sunt deschise intre 10 si 18. Pretul unui bilet de intrare este de 10 euro/persoana pentru fiecare muzeu in parte.
insula muzeelor 7Neues Museum si Pergamon Museum sunt deschise zilnic (luni – duminica) intre 10 si 18, iar pretul de intrare este de 14 euro/ persoana pentru fiecare muzeu in parte. Insa daca doriti sa vizitati toate cele 5 muzee puteti cumpara un Area ticket ce costa doar 18 euro .

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.