Dovlecei la cuptor cu branza si rosii

gendautila » Retete culinare » Mancaruri gatite » Dovlecei la cuptor cu branza si rosii

 

Dovlecei la cuptor cu branza si rosii este o mancare apetisanta, foarte gustoasa ce se prepara extrem de usor. Din ingredientele de mai jos se obtin 4 portii de dovlecei la cuptor cu branza si rosii.

Dovlecei la cuptor cu branza si rosii

Ingrediente Dovlecei la cuptor cu branza si rosii:

  • 1 ceapa marime medie taiata cubulete
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 2 dovlecei marime medie taiati in felii de 1cm grosime
  • 3 rosii marime medie taiate felii
  • 3 cartofi marime mica curatati de coaja taiati in felii de 1 cm
  • 1 lingurita frunzulite proaspete de cimbru
  • 1 legatura marar proaspat tocat
  • 100 grame parmezan ras
  • Sare
  • Piper
  • 4 linguri ulei de masline

Preparare Dovlecei la cuptor cu branza si rosii:

  • Incalziti cuptorul la 180 grade.
  • Incingeti intr-o tigaie mare antiaderenta 2 linguri ulei de masline.
  • Adaugati ceapa si caliti-o timp de 5 minute pana se rumeneste, amestecand din cand in cand.
  • Adaugati apoi usturoiul pisat si caliti-l si pe acesta timp de 2 minute mixand continuu.
  • Intr-un castron mic amestecati cimbrul impreuna cu mararul, sarea, piperul si 2 linguri ulei de masline pana obtineti un sos omogen.
  • Asezati feliile de dovlecei, rosii si cartofi intr-o tava de cuptor.
  • Incorporati ceapa si usturoiul calite anterior printre legumele asezate in tava si turnati deasupra lor sosul de cimbru si marar.
  • Dati tava acoperita cu o folie de aluminiu in cuptorul incins timp de 30 de minute, scoateti apoi folia de aluminiu si presarati deasupra legumelor parmezanul ras.
  • Lasati dovlecei cu branza si rosii sa mai stea in cuptor timp de 30 de minute.
  • Se servesc calzi alaturi de o friptura sau de o salata simpla.
  • Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Dovlecei la cuptor cu branza si rosii” va invitam sa completati formularul de mai jos.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.