Clatite cu branza crema si glazura alba

0 Shares

Un desert apetisant, usor de facut, sunt delicioasele Clatite cu branza crema si glazura alba. Adaugarea drojdiei in compozitie este optionala, ea va face insa clatitele un pic mai pufoase.

Clatite cu branza crema si glazura alba

Ingrediente Clatite cu branza crema si glazura alba:

Clatite:

  • 115 grame faina
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 30 grame unt topit
  • 1/3 lingurita drojdie

Umplutura:

  • 275 grame branza crema
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 grame afine

Topping:

  • 50 grame ciocolata alba
  • ¼ cana lapte
  • ¼ cana iaurt

Preparare Clatite cu branza crema si glazura alba:

Clatite:

  • Puneti faina cernuta intr-un castron.
  • Adaugati ouale, laptele, zaharul, untul topit si drojdia.
  • Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.
  • Acoperiti castronul cu un capac si lasati compozitia sa stea 30 minute.
  • Inainte de a le prepara, mixati din nou compozitia.
  • Cand le coaceti, puneti putin ulei si incingeti-l bine intr-o tigaie antiaderenta, mixati aluatul de clatite cu polonicul, apoi turnati cam cate un polonic pentru fiecare clatita.

Umplutura:

  • Branza crema se mixeaza cu esenta de vanilie, pana la omogenizare.

Topping:

  • Ciocolata alba se topeste impreuna cu laptele.
  • Se mixeaza, apoi se adauga iaurtul si se amesteca din nou.

Asamblare Clatite cu branza crema si glazura alba:

  • Din aluatul de mai sus se obtin in jur de 8 clatite.
  • Fiecare clatita se va umple cu 2 linguri din umplutura de branza crema+vanilie.
  • Peste umplutura se presara 2 linguri afine.
  • Se ruleaza apoi fiecare clatita, iar deasupra se toarna glazura de ciocolata alba + iaurt, si se presara restul de afine.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.