Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si ierburi

Agendautila » Retete culinare » Preparate din carne de pui » Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si ierburi

 

Delicioasele pulpe de pui la cuptor cu cartofi si ierburi au o aroma si un gust savuros conferit de condimentele folosite. Se servesc calde alaturi de o salata mixta de rosii.

Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si ierburi

Ingrediente pulpe de pui la cuptor cu cartofi si ierburi:

  • 4 pulpe de pui intregi
  • 2 morcovi
  • 1 fir de praz
  • 1 lingurita frunzulite de cimbru
  • 2-3 ramuri de rozmarin taiate in bucati
  • 150 ml apa
  • 3-4 catei de usturoi taiati in felii subtiri
  • 1 kg cartofi
  • 2 ardei grasi
  • Sare
  • Piper

Preparare pulpe de pui la cuptor cu cartofi si ierburi:

  • Incingeti cuptorul la 175 grade celsius.
  • Asezati o folie de aluminiu intr-o tava mare de cuptor.
  • Curatati cartofii si morcovii de coaja, spalatii, taiatii  in bucati.
  • Curatati ardeii grasi de seminte, spalatii si taiatii cubulete.
  • Taiati prazul in rondele.
  • Spalati pulpele de pui, apoi asezati-le in tava de copt.
  • Aranjati legumele in jurul acestora (cartofii, morcovii, ardeii, rondelele de praz).
  • Deasupra puneti mirodeniile (feliutele de usturoi, cimbrul, bucatile de rozmarin, sarea, piperul).
  • Turnati apa in tava cu pulpe de pui, legume si ierburi.
  • Dati pulpele de pui cu cartofi si ierburi in cuptorul incins timp de 50-60 minute sau pana cand cartofii sunt copti, iar pulpele sunt rumenite si patrunse.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.