Prajitura cu Fanta

180 Shares

Prajitura cu Fanta este un desert de casa pufos, cremos, si bineinteles, foarte savuros. Este in acelasi timp o prajitura racoritoare, perfecta pentru un weekend excelent.

prajitura cu fanta

Ingrediente Prajitura cu Fanta :

Blat:

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci/branza crema
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 125 g zahar
  • 1-2 lingurite esenta de vanilie

Crema de Fanta:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 850 ml Fanta/Santal de portocale/suc proaspat de portocale
  • 4 linguri zahar

Preparare Prajitura cu Fanta:

Blat:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul 2-3 minute.
  •  Turnati  putin cate putin in compozitie uleiul.
  • Se adauga apoi treptat, faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de copt.
  • Separat, intr-un calt castron, se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.
  • Se incorporeaza bezeaua obtinuta in restul ingredientelor treptat, cu ajutorul unei spatule.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×28 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta in tava, apoi dati-o in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 25-30 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Lasati blatul  sa se raceasca complet.

Crema de Branza:

  • Untul moale se mixeaza cu branza de vaci si esenta de vanilie timp de 2-3 minute.
  • Intindeti crema de branza peste blatul racit, pe care-l insiropati in prealabil cu cca. 50-70 ml Fanta/Santal de portocale/suc proaspat de portocale.
  • Dati prajitura la frigider.

Crema de Fanta:

  • Praful de la budincile de vanilie se mixeaza intr-un castronel cu zaharul si cca. 150 ml Fanta.
  • Restul de Fanta se pune intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand incepe sa fiarba se adauga mixul obtinut anterior si se amesteca pana cand se ingroasa (1-2 minute).
  • Se lasa sa se raceasca cateva minute, pana devine calduta, apoi se intinde pe toata suprafata prajiturii, peste crema de branza.
  • Se lasa la frigider cca. 2 ore, pana se intareste crema de Fanta, apoi se poate taia.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.