Salata de cartofi noi cu sfecla
Salata de cartofi noi cu sfecla este deosebit de gustoasa si foarte consistenta. Aroma dulce a sfeclei combinata cu cartofii noi, ceapa si patrunjel alcatuiesc un preparat culinar excelent.
Ingrediente salata de cartofi noi cu sfecla:
- 1 kg cartofi noi (lasati coaja)
- 1 ceapa tocata marunt
- 2-3 bucati sfecla rosie (se poate folosi si sfecla rosie la borcan cumparata din suparmarket – 450 grame)
- 2 linguri otet de vin alb
- 6 linguri ulei de masline
- Sare
- Piper
- 1 legatura patrunjel tocat
Preparare salata de cartofi noi cu sfecla:
- Spalati bucatile de sfecla rosie si puneti-le sa fiarba aproximativ o ora la foc mic (incercati cu cutitul sa vedeti daca s-au fiert).
- Dupa ce s-au racit, curatati-le de coaja, taiati-le cuburi si puneti-le intr-un castron.
- Fierbeti cartofi noi in apa cu sare 20-25 minute, taiatii in bucati si punetii in castronul cu sfecla.
- Adaugati ceapa si patrunjelul tocat.
- Intr-un castron mic mixati otetul, uleiul, sarea si piperul, apoi turnati sosul format peste salata de cartofi noi cu sfecla.
- Puneti salata in frigider cel putin 2-3 ore inainte de a o servi.
cred ca e delicioasa………….
Am inlocuit otetul cu suc de lamaie; ara un gust exceptional!