Cheesecake cu capsuni

Deliciosul Cheesecake cu capsuni este desertul perfect al lunii mai ! Branza crema combinata cu esenta de vanilie, frisca, si crusta de biscuiti alcatuiesc o prajitura fabuloasa.

cheesecake cu capsuni

Ingrediente Cheesecake cu capsuni:

Crusta:

  • 150 grame biscuiti Oreo fara umplutura sau alti biscuiti
  • 70 grame unt

Umplutura:

  • 500 grame branza crema
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 grame smantana grasa
  • 1 plic gelatina
  • 150 grame zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 400 grame capsuni curatate de codita spalate si apoi uscate
  • Jumatati de capsuni pentru decorare

Preparare Cheesecake cu capsuni :

Crusta:

  • Puneti biscutii in robotul de bucatarie si mixati usor cat sa nu se faca praf (apasati de 2-3 ori pe functia PULSE).
  • Topiti untul, lasati sa se raceasca si turnati-l peste biscuti.
  • Amestecati bine pana cand se incorporeaza toate firimiturile.
  • Turnati amestecul obtinut intr-o tava cu inel detasabil cu diametrul de 22 cm si presati-l bine cu o lingura, inclusiv pe margini.
  • Puneti tava in frigider pana cand preparati umplutura.

Umplutura:

  • Preparati gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Intr-un castron mixati branza crema impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
  • Incorporati treptat smantana grasa si amestecati pana cand obtineti o crema omogena.
  • Intr-un alt vas mixati frisca spuma, apoi adaugati in ea crema obtinuta anterior.
  • In final adaugati gelatina dizolvata.
  • Mixati pana cand crema devine omogena.
  • Turnati crema obtinuta peste crusta de biscuiti pe care ati tinut-o la frigider, apoi nivelati-o cu o lingura.
  • Aranjati capsunile spalate si uscate deasupra cremei pe toata suprafata acesteia.
  • Dati cheesecake-ul in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 20 minute, apoi reduceti temperatura cuptorului la 140 grade Celsius si mai lasati prajitura in cuptor cca. 50 minute.
  • Dupa ce este gata lasati cheesecake-ul in cuptor pana se raceste complet (cu usa cuptorului deschisa).
  • Decorati centrul prajiturii cu jumatati de capsuni si dati-o la frigider cel putin 3-4 ore inainte de a o taia in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.